Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

donderdag, april 26, 2012

Cijfers zijn cijfers

Gisteren, Pascal Smet op Terzake (over het feit dat hij de toelage aan het basisonderwijs niet indexeert, wat dus een de facto vermindering inhoudt): "Ja maar mevrouw, in 2004 spendeerden we nog €422 per leerling, vandaag is dat €707. Dat is bijna het dubbele!" (moest je twijfelen: het dubbele van 450 is 900, niet 700)

 Vandaag, in de krant: "Kwart Vlaamse mannen gaat vreemd...terwijl amper 13 procent van vrouwen zegt ontrouw te zijn". Beide cijfers komen uit een enquete, maar bij de ene is het een feit, bij de andere een "zegt". Wat Rika Ponnet in het artikel trouwens bevestigt. De "gaat vreemd" moet overigens een "is in zijn huidige relatie ooit vreemd gegaan" zijn.

 Nog eentje uit dezelfde krant: " ‘Vroeger betaalde je 1.000 euro voor een videorecorder, nu krijg je hem voor niets', mopperde Thierry Tacheny, de ceo van SBS (VT4 en Vijftv) vorige week." (Werkelijkheid: voor 150-300 euro heb je een *digitale videorecorder die een jaar of 5 mee gaat (hoop ik), Telenet vraagt in die tijd bijna 500 euro huur voor een digicorder, maar doet niet mee aan de klaagzang uit het artikel). Die meneer Tacheny is vast ongeveer 100 jaar oud.

Samengevat: cijfers zijn vandaag als sommige psychologen, ze leveren uw conclusies à la carte.


2 Comments:

At 3:39 p.m., Anonymous Goya said...

Het is trouwens wetenschappelijk bewezen dat docenten in het hoger onderwijs veel te veel vrije tijd hebben!

 
At 4:47 p.m., Blogger Sponzen ridder said...

Wat redelijk hard weerlegd wordt door de update snelheid van dit blogje :-|

 

Een reactie posten

<< Home