Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

vrijdag, augustus 25, 2006

Nikon/Canon

Nicodemus draait een enthousiast Nikon k*kje, over de toppositie van de Nikons in de Flickr-top-honderd van meest geuploade foto's. De Nikon D50 (15%) wint er dik van de D70 (11%), terwijl de Canon Digital Rebel XT (8%) slechts derde is.

Natuurlijk moeten wij de lol even dempen met de melding dat de "Rebel XT" gewoon de Amerikaanse naam is voor de "350D", en dat die getallen dus opgeteld moeten worden. In de som, hier op een grafiekje, van op deze link, zie je een soort haasje-over tussen de 350D en de D50... voorlopig gewonnen door de 350D. Dat zal wel niet lang meer duren, denken wij.


4 Comments:

At 2:05 a.m., Anonymous Darkman said...

Zelfde redenering doortrekkend lijkt de optelsom van D70 en D70s vlotjes nog hoger te gaan dan de XT en 350 optelsom.
Tomaat of tomat ... twee keer een rode bol van een soort groene struik.

 
At 3:18 p.m., Blogger Sponzen ridder said...

't Is waar en niet waar. 70 en 70s zijn verschillende toestellen, de andere identiek.

Maar voor de rest is het helemaal crap, want gingen wij niet met jouw DX2 mogen komen spelen?

 
At 3:27 p.m., Anonymous Goya said...

Wanneer gaan ze het eens leren!
Wanneer ik een nieuw toestel gekocht heb, mag er minstens 2 jaar gewacht worden met updates en nieuwere versies. Uitstellen dus, die EOS400.

Kwestie van niet teveel te moeten watertanden.

 
At 5:10 p.m., Anonymous Darkman said...

Nope, de D70 en de D70s zijn wel degelijk éénzelfde toestel. De s-versie heeft enkel een iestjes groter scherm en nieuwere firmaware (wat eigenlijk enkel neerkomt op andere kleurtjes in het menu). Sluiter, spiegel, mechaniek ... al dienen blablabla zijn identiek. Ter illustratie : Nicodemus had een D70, totdat hij zijn firmware liet upgraden en het ding nu zegt dat het een D70s is. Moesten het echt verschillende toestellen zijn, zou dat niet het geval zijn (tenzij Nikon liegt in zijn firmware - je kan tenslotte in de firmware van een D2X ook D50 zetten ...).

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home