Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

maandag, februari 20, 2017

Telenet

Nu de storm rond het Telenet verhaal van Siegfried Bracke wat is gaan liggen, voelen we ons hier toch verplicht tot een korte samenvatting:

  • Siegfried Bracke was betaalde consultant bij Telenet, terwijl hij nog werknemer bij de VRT was (weliswaar in verlof zonder wedde).
  • De betaling van Telenet stopte ongeveer samen met dat ontslag, maar Bracke wist niet dat hij een onbetaald consultant was.
  • Koen Kennis zat in de raad van bestuur van Telenet, maar merkte niet op dat hij niet betaald werd.  Toch mocht hij daarin zetelen om zijn loonverlies met de privé te compenseren.
  • Leen Verbist kreeg dat geld wel, maar merkte het niet op, omdat het op een rekening van haar man werd gestort (belastingtechnisch, vermoed ik dan).  Die had dat ook niet opgemerkt.  Maar dat bleek dan bij nader inzien toch niet zo te zijn. Het zou, denk ik, niet legaal zijn.
  • Telenet dacht dat het dat geld aan Interkabel aan het betalen was, een  bedrijf, en niet aan een particulier.
Het lijkt er sterk op dat Telenet een soort van Heisenberg-principe heeft uitgewerkt: je kan niet tegelijk (niet)betaald worden en weten dat je (niet)betaald wordt. 

Ik denk dat ik véél te veel betaal voor mijn kabelabonnement.

En ook aan Eandis, maar dat is een ander verhaal. Of neen, eigenlijk hetzelfde.


1 Comments:

At 8:32 a.m., Anonymous Anoniem said...

http://newsmonkey.be/article/75966

http://www.cumuleo.be/nl

Aandoenlijk hoe de grote postjespakkers buiten de pers blijven. Dat is dan weer nog een voordeel van zo'n uitgebreid netwerk zeker ?

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home