Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

zondag, februari 05, 2017

Verspilling

Voornemen in de Sponzen Burcht: strijden tegen de verspilling.

Nu verspillen we bijna per definitie al zoveel, maar toch: we proberen om géén eten weg te gooien.  Zelfs als dat betekent dat we 's ochtends droge, geroosterde korsten moeten eten omdat iemand twee dagen geleden de honger overschatte.

Vorige week dronk ik een blikje kola-zero dat goed wat tot juli 2016.  Bijna dood ervaring.

Daarna merkte ik dat er nog een bodempje sprutloze champagne in de fles van zondag zat. Ontoelaatbaar!  Te paard!

Het enige dat je met oude champagne kan maken, is sabayon. Dat doe je op roomijs, gemaakt met eierdooiers.  Waardoor je weer met een overschot aan eiwit zit, dat niets anders kan worden dan macarons.  En dan is het bedtijd.

Dat valt eigenlijk nog mee, die strijd tegen de verspilling.