Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

maandag, augustus 15, 2011

Bekentenis

De Sponzen Eega is wat betreft muzikale smaak een naturist. Ze schaamt zich niet om te tonen wat ze graag hoort. Dat heeft ons eerder al op politiek correcte en minder correcte optredens gebracht.

RimpelrockToen bleek dat de kerels uit Volendam in Kiewit zouden optreden, op een uur daarop de Momis nog wakker is, wilden de drie plaatselijke fans er zeer graag hene.

RimpelrockWij dus naar Rimpelrock. U leest dat goed. Rimpelrock, is het antwoord als ze later aan de baby vragen welk zijn eerste festival was. En het was nog leuk ook.

Rimpelrock is naast een slim idee, een gat in de markt, veel Limburgs wij-gevoel en sociaal engagement (live streaming in 12 rusthuizen, een afzonderlijke 80+ zone, instructies voor je hoorapparaat, we verzinnen het niet) een festival dat mij nogal aan het Dranouter van 20 jaar geleden deed denken. Behalve dan de gemengde douches. En ook wel de folk, wat misschien iets jammerder is dan het eerste, gezien de doelgroep. Beide festivals hadden dit jaar dezelfde headliner, vreemd genoeg. Veel onbezorgde ambiance bovenop, om nog eens een zin zonder werkwoord te gebruiken.

RimpelrockMaar het is dus vooral een wei vol met mensen in strandstoelen, tent en koelboxen binnen armbereik, de Baileys (Campari?) in plastieken flessen gegoten, want met glas kan je smijten. Zelfs vlakbij het podium konden de kids een betere kijkhoek versieren achter wat zittende dames. Want voor minder dan de eerste rij gingen we natuurlijk niet. Iedereen goedgezind, en als je dan met vier kinderen komt aangestaffeld, wordt je vrolijk toegeroepen ("Mogen jullie eigenlijk wel binnen?", maar dan met een accent).

Na ons optreden zijn we nog een uurtje voor het podium blijven rondhangen, om dan op het terrein wat te gaan rondstruinen.  Om een uur of drie was het wel geweest voor de kleinsten. Maar na zulke lange tijd was het  erg fijn om nog eens op festivalgras rond te lopen.

En kijk, sommigen van ons haalden zelfs de fotozuil van het festival!

Indien u volgend jaar zelf wilt gaan, dan wil ik u graag nog even waarschuwen voor mogelijke gevaren: zo vond kind J. "die zanger van Laat Dat Gras Maar Groeien erg leuk. Hebben we daar al een CDtje van, papa?".


0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home