Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

zondag, november 15, 2009

PRS-600

We leven in het tijdperk van de instant gratification, van de click-and-buy, van het onmiddellijk en pijnloos verdwijnen van een getal op je VISA staat waarna minder dan 24 uur later een pakje in de brievenbus valt.Een tijdperk waarin de uitdaging een beetje verloren lijkt gegaan. En dus kom je onherroepelijk terecht bij items die schitterend door hun onbereikbaarheid. Dingen die je in Belgie nog niet kan krijgen. Blinkende items, aangeleverd door bedrijven die geen elektronica buiten Nederland/Engeland/Amerika shippen. Balen.

Gelukkig zijn er mensen die half in Nederland wonen en die na vijf vreselijk lange dagen wachten een pakje kunnen meebrengen. Uitgesteld genot is groter genot, maar in de 21ste eeuw lijkt die kleine week wel tegen het Tantrische aan te schurken.

Toch heb ik het niet raprap opgengescheurd, maar geduldig genietend het kartonnen omhulsel uitgekleed. De macho in mij kan dat met een hand; mijn andere helft iets minder vlot. Maar dat terzijde.
Een ereader, van Sony.

In tegenstelling tot Amazon doet Sony geen moeite om zijn ereader te verkopen als een ecologisch product. Het is een stijlvol, blinkend apparaat dat past in een heerlijk geurend lederen etui.

Wanneer je het opstart, staan je alvast (de eerste bladzijden van) een zestal klassiekers in de belangrijkste Europese talen te wachten. Vreemd genoeg staat de handleiding van het apparaat zelf er nog niet bij. Die kan je wel terugvinden in een - voor de ereader zelf - verborgen partitie op het interne flashgeheugen waar ook de bijbehorende software staat. Voor de liefhebbers onder u, hier het enige boek dat ik als eerste leesboek kon selecteren:
Hoewel het ongeoefende oog zou kunnen besluiten dat het hier om een stuk speelgoed gaat, ziet iedereen die mijn serieuze inborst kent onmiddellijk dat het uiteraard om een ernstige, louter professionele aankoop gaat. Hum.

Straksjes meer.