Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

vrijdag, januari 24, 2014

The Six Pack Leader

Ik zag deze foto van Bart De Wever die voor de tweede keer dit jaar ging ijsberen, en kon niet anders dan  denken:
  1. "Wow, die kerel ziet er eigenlijk wel goed uit." (Zeker als je weet van waar hij komt.)
  2. "Tiens, hij toont het precies nogal graag."
En dan kan je natuurlijk niet anders dan aan Poetin denken (niet politiek of inhoudelijk, enkel aan de blote borsten):  Waar komt die obsessie van (rechtse) politieke leiders met hun uiterlijk toch vandaan?

Een poging tot pseudo-theorie:

[A] De extreemrechtse xenofoben: die hebben vaak iets dandy-achtigs. Alsof ze zelf worstelen met hun  geaardheid en dat compenseren door hun extreme standpunten. Jorg Haider, bijvoorbeeld, deed zich voor als een rabiate homofoob, maar liet wel een huilende vriend (met gebroken hart) achter op zijn begrafenis.[B] De rechtse nationalist: de rechtse nationalist daarentegen, die laat zichzelf graag afbeelden als de Gespierde Leider. Alsof het belangrijk is om zelf het archetype te zijn van de Sterke Natie. De man rechts is Heinz Christian Strache, je ziet aan zijn zonnebankbruin dat hij tegelijk in het rijtje van de xenofoben hierboven past. Blijkt nog te kloppen ook.


[C] Linkse dictators: linkse politici laten zich graag afbeelden met versleten kleren. Nog extremer in het spectrum gaan ze altijd voor het arbeidersplunje of een militair uniform, beide symbool van de Staat. Hoe gevaarlijker de dictator, hoe stunteliger (bijna ontwapenend) het lachje. Rechtsonder staat Jaruzelski, de andere herken je wel.

[D] De vrije markt: en dan zijn er natuurlijk Google en Facebook.2 Comments:

At 7:21 p.m., Anonymous Anoniem said...

en di rupo in zijn rood zwembroekske ?

 
At 8:45 p.m., Blogger Sponzen ridder said...

Inderdaad,die past niet in het schema. Normaal zou hij een rolkraagtrui moeten dragen.

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home