Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

vrijdag, januari 17, 2014

Patisserie is niet voor monotheïsten

Een bedenking om de dag mee te starten.

Je hoort van die TV-koks en andere slimme mensen altijd zeggen dat het "bij patisserie vooral belangrijk is om de ingrediënten nauwkeurig af te wegen"! Bij spaghetti kan dat blijkbaar minder kwaad.

Dat heb ik bij die soesjes van vorige week dan ook trouw gedaan.

Nadien zag ik op het internet en in kookboeken wel drie verschillende recepten voor soezendeeg, telkens met (ongeveer) dezelfde ingrediënten, in afwijkende verhoudingen.

Hm.



[Alsof er meerdere Bijbels zijn, met elk hun absolute waarheid.]


2 Comments:

At 11:05 a.m., Blogger Sed said...

Ik heb zo op de kookles soezen proberen te maken. 3 maal mislukt. Balen.
-Hoofdtelefoon

 
At 9:31 p.m., Blogger Sponzen ridder said...

Tiens, het is eigenlijk gewoon bechamel maken, zonder de melk.

Bij mij is dat nog nooit mislukt, maar door uw opmerking gaat het dus niet meer lukken :-)

ps: draadloze lader is inderdaad heel handig

 

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home