Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

vrijdag, maart 22, 2013

Arrogantie

Je krijgt de indruk dat we vanuit het noorden van Europa al eens durven neerkijken op het zuiden.  Zoals nu met het probleem Cyprus. Die mediterrane luilakken! Zomaar een Russisch fiscaal paradijs opstarten en dan op onze kosten hun problemen laten oplossen als het mis loopt!

Een schande. Pek. Veren.

16 miljard hebben ze nodig, 10 kunnen ze krijgen. De rest moeten de Cyprioten zelf ophoesten.

Nu moet een mens altijd een beetje oppassen in zijn zelfgenoegzaamheid, want dat is een slang die wel eens in de eigen staart durft te bijten.  Zo hebben de Ieren net hetzelfde gedaan (kregen 45 miljard, no problemo), en de IJslanders idem dito (betaalden gewoon het geld niet terug, efkes doorbijten wel).

En zo lezen we nu in de krant dat Cyprus op 400 miljard aan gasvoorraden slaapt. Deze kunnen binnen een jaar of 5 ontgonnen worden. Blijkbaar gaan ze de ontginningsrechten nu verkopen aan Gazprom, of een andere Russische partner, die hen in ruil die wisselgeld-hoeveelheid aan miljarden leent/geeft.

Benieuwd hoe hard Noord-Europa binnen een jaar of tien nog zal lachen. Misschien dat die Russen nog wel een voetbalploeg willen opkopen ofzo, tegen dan.

[update: het gaat toch niet door, dat Russische geld]


0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home