Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

zondag, september 16, 2012

Vrouwen

Voor zij onder u die de laatste maanden op Mars hebben gezeten, er is een boek waarover men praat.  "Fifty shades of grey" heet het, waarbij de 'grey' een woordspeling is die net zoals bij Grey's Anatomy op een persoon slaat. Al schijnt het toch vooral die Grey zelf te zijn die slaat, want men zegt dat het eigenlijk gewoon een s*xb0ekske over SM is. Voor vrouwen, door vrouwen, van vrouwen. De originele Gray's Anatomy gaat meer over het innerlijk van de mens, bedenk ik net.

"Hoe?" zal je zeggen, "Iedereen weet toch dat alleen de mannen de viezeriken van de wereld zijn?!"
Daar geeft iemand met ridderlijke inborst natuurlijk geen eerlijk antwoord op.

Maar toch, 50 miljoen boeken verkopen - echte vriendinnen lenen bovendien uit - weten dat de Twilight sage eigenlijk ook over de horizontal mambo ging,  dat doet een mens twijfelen.

En dus legde Els De Pauw het in De Morgen nog eens duidelijk uit:
Ik vermoed dat de verfilming van het boek weleens meer mannen naar de bioscoop zou kunnen lokken dan vrouwen. Voor de meeste vrouwen is de kracht van de verbeelding, de frictie op papier tussen man en vrouw, misschien sterker dan het effect van gefilmd bloot vlees.
Zo is het toch nog de schuld van de mannen: als zij het leuk vinden, dan is het prono; vinden vrouwen het fijn, dan heet het de kracht van de verbeelding. Een eufemisme waar ik - eenmaal mijn wenkbrauwen terug uit de kramp geschoten - nog lang zal van smullen.

En waarschijnlijk heeft ze nog gelijk erbij, zo zijn ze dan ook, de vrouwen.

[noot: de columniste spaart ook de vrouwen niet, wees gerust]


0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home