Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

maandag, juli 26, 2010

Leve de studenten

Studenten zijn toch altijd slimmer dan hun docentjes. Zo weten zij natuurlijk al veel langer dat 3G internet in het buitenland heel duur kan zijn.

Dus moet je je "data roaming" afzetten op je telefoon, maar (vooral bij android) betekent dat niet altijd dat hij ook volledig van het internet wegblijft.

Daarom hadden ze een ontroerend eenvoudige tip: zet je internet eventueel af, maar zet er vooral een verkeerd paswoord in. Dan ben je zéker dat het niet stiekum aanslaat. Simpel en effectief.

[een vreemd business model trouwens, dat die mobiele operatoren oordelen dat ze méér verdienen aan dat handvol mensen dat per ongeluk internet gebruikt in het buitenland aan die exuberant hoge prijzen, dan dat ze verdienen aan die duizenden mensen die het wel willen doen als het niet te duur was...]


4 Comments:

At 10:44 p.m., Blogger Wim Van Gool said...

Het probleem is dat data roaming voor de gsm operator zelf ook veel geld kost, die krijgen namelijk zelf een factuur van de buitenlandse operator.
Vandaar dat N. Kroes dringend werk moet maken van de Europese roaming tarieven! (Binnen EU zelfde tarief als binnen je eigen land) Is voorzien om tegen 2013 in orde te komen, nog even geduld en vooral niet vergeten je wachtwoord / accesspoint te wijzigen ;-)

 
At 9:59 p.m., Anonymous Anoniem said...

Een eenvoudige doeltreffende oplossing is natuurlijk om gewoon APNdroid te installeren (gratis in de market), waarmee je 3G hoe dan ook uitschakelt. Eenvoudig met een widget op een van je Android-desktops: 3G aan/uit. Kan toch niet meer fout gaan dan?

 
At 10:27 p.m., Blogger Sponzen ridder said...

Hoe schokkend het ook moge overkomen: niet iedereen heeft android :-)

Ik bv. niet, en dat vind ik wel jammer nu.

 
At 10:52 a.m., Anonymous Goya said...

In Marokko KON ik zelfs geen 3G verbinding hebben, zelfs al wou ik ervoor betalen, en als je dan in een WIFI-loos hotel slaapt is dat wel balen om te zien hoe "waardeloos" je Smartphone die twee weken erbij ligt.
(ik zou standaard een klein wifiroutertje in mijn valies moeten steken, nog veel hotels die op de kamer wel internet via de draad voorzien)

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home