Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

vrijdag, juli 02, 2010

Lachen

Wil je eens lachen, bekijk dan de voorwaarden van een "rekeningsverzekering" bij een willekeurige Vlaamse bank. Zo een verzekering is iets waarbij je nabestaanden geld krijgen indien je sterft.  Mits je op de juiste manier sterft, zie ook de voorwaarden van de verzekering. Als je goed leest, mits je sterft zonder dood te gaan, zo lijkt het:
Onder "ongeval" dient te worden verstaan elke gebeurtenis die het gevolg is van een plotselinge en toevallige werking van een uitwendige oorzaak, onafhankelijk van het organisme van de verzekerde en die het overlijden tot rechtstreeks gevolg heeft.
De term "rechtstreeks" is hier bv. zeer belangrijk. Na een auto-ongeval sterven op weg naar het ziekenhuis is vermoedelijk niet verzekerd.

Nooit nemen zoiets, dat spreekt. Maar bij Fortis/BNP/ASLK hebben ze me er blijkbaar eentje "gratis" verlapt. En er zit ook humor in.

Ik lees:
De verzekering dekt geen ongeval dat: [...] rechtstreeks of onrechtstreeks het gevolg is van een wijziging in de bouw van een atoomkern of enige bron van ioniserende stralingen, of veroorzaakt is door een natuurramp;
Ketsjing.

Net nu ik hier met mijn keukenmes een waterstof molecuul in twee probeerde te kappen.


0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home