Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

zondag, juni 13, 2010

Verkiezingen

Het is een geen volledige uitslag, maar toch.
Merk op hoe verschillend de dingen er uitzien als je ze als balkjes, dan wel als oppervlakte zien.

Vele Vlamingen hebben rechts en materialistisch gestemd. Hm.

[update: ik ben het, na tien jaar, nog eens helemaal eens met Yves Desmet, een historische dag voorwaar]


1 Comments:

At 2:05 p.m., Anonymous Anoniem said...

Het is me allemaal wat..

Het was zowieso te verwachten dat De Wever een hoge score ging halen, en dat CD&V ging worden afgestraft. Een bocht van 180° in vergelijking met de campagne uit 2007. De christendemocraten hebben de N-VA groot gemaakt, en de persoon De Wever maakt het mooi af.

OpenVLD heeft de stekker er uit getrokken en die uitslag was dus te voorspellen. Veel mensen die ik ken gingen ronduit tegen hun goesting stemmen, als ze dan ooit liberaal hebben gestemd zat het er deze keer waarschijnlijk niet in.

Vlaams belang verliest zijn Vlaams-nationalisten aan een partij die effectief democratisch en niet xenofoob is. VB zegt dat ze niet ideologisch hebben verloren, maar als je het nader bekijkt hebben ze dat eigenlijk wel.

Ik begrijp niet dat de socialisten en de groenen nu zeggen dat hun status quo eigenlijk een overwinning is. Deze verkiezingen waren een clash tussen de rechtse partijen. Iemand die overtuigd links is die zal volgens mij nooit vlaams-nationalistisch stemmen. Groen is licht vooruitgegaan omdat ze dat handjevol stemmen van SLP er bij hebben gekregen.

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home