Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

zaterdag, december 09, 2006

Kerk

Over te slaan door wie niet van politiek houdt.

De kogel is door de kerk. De NVA kiest toch maar liever voor een kartel dan voor JM De Decker.

Dat is verstandig, want vermoedelijk was het aantal kiezers dat zou afhaken van de NVA omwille van De Decker even groot als het aantal kiezers dat ze ermee zouden winnen. Door in kartel met CD&V te gaan, heeft de NVA namelijk een aantal Vlaamsgezinden geleerd om het ondenkbare te doen: een rood bolletje kleuren op een CVP lijst. Eénmaal de drempel over, zouden deze mensen wel eens kunnen binnen blijven - net zoals een aantal mandatarissen.

Voor rechts Vlaanderen is het wel een gemiste kans. Stel dat de NVA ervoor gekozen had om een echte partij te worden, rechts van de VLD. Dan zouden zij moeiteloos die kiezers bij het Blok losweken die (wel erg goedgelovig) voor het "Vlaams" belang stemmen. Tegelijk zouden ze de VLD dwingen om naar beide kanten van het politieke spectrum te kijken. Vandaag verwaarloost die partij haar rechterkant omdat ze er de kiezers opdelen in twee groepen: diegenen die ze al verloren hebben en diegenen die uit afschuw van de Tjeven niet anders durven dan VLD stemmen, wat er ook gebeurt.

Moeten wij wakker liggen van wat er zich rechts van de VLD afspeelt? Toch wel, dunkt mij. Want vandaag richt iedereen zijn pijlen op het kleine stukje kiezer dat nog bereid lijkt te verschuiven: de centrum-linkse kiezer. Dat zijn de hoger opgeleide, relatief jonge, goed verdienende, gezonde en daardoor soms wat wereldvreemde medeburgers. En het is niet goed als één groep van de samenleving te veel aandacht krijgt.

Bovendien maakt het dat er vandaag geen verschil lijkt te bestaan tussen de partijen, naar buiten uit lijken ze veel te veel op elkaar. Het wordt stilaan tijd voor terug wat meer uitgesproken meningen.

- "En jij Riddertje, aan welke kant van het harnas draag jij je zwaard?"
Wie dat wilt weten, steekt best zijn hand op deze plaats in de lucht en zegt tegen de ober: "Een grote en een portie bitterballen.". De rest komt dan wel vanzelf.


4 Comments:

At 11:15 a.m., Blogger Maarten Cannaerts said...

aha maar het is uw beurt om bitterballen te trakteren!

 
At 9:51 p.m., Blogger Sponzen ridder said...

dubbel!

 
At 11:53 a.m., Anonymous Goya said...

Hola!

*loert hongerig in het rond*

 
At 10:59 p.m., Blogger Sponzen ridder said...

Timing Goya, timing is alles.

 

Een reactie posten

<< Home