Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

donderdag, juli 11, 2013

Kranten & komkommertijd

Wat is nieuws? Wanneer moet een medium het brengen?

Dat is een topic waarover je uren kan doorbomen: staatsgrepen veraf versus verkeersongevallen dichtbij. Brengen wat mensen moeten horen versus brengen wat mensen willen horen. Feiten versus geruchten versus roddels.  Astrid en John zijn uit elkaar!

Wat is journalistiek? Simpel: nieuws opsporen en het vervolgens brengen.

Maar het klakkeloos overnemen van persmededelingen, dat lijkt me niet echt ernstige journalistiek.  Hieronder twee artikels, eentje uit Het Laatste Nieuws/De Morgen, het andere uit De Standaard/Het Nieuwsblad. [klik]

Nieuwe smartphone Nokia heeft 41 megapixel-camera
Het Finse technologiebedrijf Nokia heeft in New York haar nieuwste smartphone voorgesteld, die uitgerust is met een camera van maar liefst 41 megapixel, waarmee het bedrijf de smartphonemarkt wil veroveren. Het toestel, de Lumia 1020, komt waarschijnlijk in het vierde kwartaal van dit jaar in onze regio op de markt. De smartphone draait op het besturingssysteem Windows Phone 8 van Microsoft.

Met het toestel wordt "een nieuw hoofdstuk in de smartphone-fotografie" aangesneden, aldus topman Stephen Elop. Met 41 megapixel slaat het toestel alvast een kloof met de iPhone 5 van concurrent Apple, met een 8 megapixel-camera, en de Samsung Galaxy S4 (13 megapixel).

Volgens analisten gaat het "ongetwijfeld" om de beste smartphonecamera op de markt, maar is het geen garantie dat het toestel ook een bestseller zal worden. Gebruikers vinden namelijk audiokwaliteit, batterijlevensduur, veiligheid en surfkwaliteit belangrijker, aldus de Britse omroep BBC.

Nieuwe camera-app 

Elop beloofde de consument mooie beelden in alle situaties te kunnen schieten, vooral bij weinig licht. Daartoe moeten ook de zeer gevoelige sensor, de optische beeldstabilisator en een nieuwe camera-applicatie met manuele configuratiemogelijkheden bijdragen.

In het model 808 PureView bouwde Nokia reeds een soortgelijke cameratechnologie in. De mobiele telefoon die begin 2012 was voorgesteld, draaide echter nog op het oude systeem Symbian, wat een hypotheek op het succes legde. Bovendien was het toestel zwaar en breed. De camera oogstte evenwel de lof van testers. De beeldkwaliteit werd zelfs evenwaardig ingeschat als die van verschillende spiegelreflexcamera's.
Nokia stort zich op smartphonemarkt met toestel met 41 megapixel-camera
Het Finse technologiebedrijf Nokia heeft donderdag in New York haar nieuwste smartphone voorgesteld, die uitgerust is met een camera van maar liefst 41 megapixel, waarmee het bedrijf de smartphonemarkt wil veroveren. Het toestel, de Lumia 1020, komt waarschijnlijk in het vierde kwartaal van dit jaar in onze regio op de markt. De smartphone draait op het besturingssysteem Windows Phone 8 van Microsoft.

Met het toestel wordt ‘een nieuw hoofdstuk in de smartphone-fotografie’ aangesneden, aldus topman Stephen Elop. Met 41 megapixel slaat het toestel alvast een kloof met de iPhone 5 van concurrent Apple, met een 8 megapixel-camera, en de Samsung Galaxy S4 (13 megapixel).

Volgens analisten gaat het “ongetwijfeld” om de beste smartphonecamera op de markt, maar is het geen garantie dat het toestel ook een bestseller zal worden. Gebruikers vinden namelijk audiokwaliteit, batterijlevensduur, veiligheid en surfkwaliteit belangrijker, aldus de Britse omroep BBC.

Elop beloofde de consument mooie beelden in alle situaties te kunnen schieten, vooral bij weinig licht. Daartoe moeten ook de zeer gevoelige sensor, de optische beeldstabilisator en een nieuwe camera-applicatie met manuele configuratiemogelijkheden bijdragen.

In het model 808 PureView bouwde Nokia reeds een soortgelijke cameratechnologie in. De mobiele telefoon die begin 2012 was voorgesteld, draaide echter nog op het oude systeem Symbian, wat een hypotheek op het succes legde. Bovendien was het toestel zwaar en breed. De camera oogstte evenwel de lof van testers. De beeldkwaliteit werd zelfs evenwaardig ingeschat als die van verschillende spiegelreflexcamera’s.

Reclame in de krant, daar moet je normaal toch voor betalen?


0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home