Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

zondag, juni 07, 2009

Verkiezingsavond (bis)

22h45 - Nog geen Verhofstadt gezien.

De lijn van zijn campagne - egocentrisme, ik kan het niet anders noemen - zet zich door op de verkiezingsavond. De OpenVLD betaalt daar m.i. de prijs van.

Want hoewel iedereen nu ineens over staatshervorming begint te praten, lijkt mij de conclusie van deze verkiezingsavond eenvoudig: leadership. Partijen met charismatische én vertrouwenwekkende leiders doen het goed. Anderen verliezen.

(22h49, daar is hij; hij spreekt over versnippering en 'te veel partijen'; zou hij de consequentie inzien dat de OpenVLD indien deze lijn zich verderzet stilaan een van die partijen dreigt te worden?)

De CD&V heeft Chris Peeters, onbetwist als regeringsleider; de SP-A heeft Frank Vandenbroucke als sterkhouder, maar zakt terug; Groen! heeft Bart Staes Europees, maar miste een Voorganger in Vlaanderen; N-VA hoeft geen betoog, noch LDD (al kiezen op het laatste moment toch heel wat kiezers voor de 'betrouwbare' De Wever boven de harde Dedecker); het Vlaams Belang heeft evenmin betrouwbaar ogende leiders.

De crisis heeft daar zonder twijfel iets mee te maken. In tijden van crisis zoekt het volk de rokken op van sterke leiders. Met alle risico's van dien.

Leadership, mark my words.


1 Comments:

At 6:56 p.m., Anonymous stits said...

klopt als een bus, al blijft het beangstigend dat vlaams belang zijn verlies enigzins heeft kunnen beperken... Er zijn toch wel genoeg keuzemogelijkheden voor wie per sé rechts wil stemmen?

 

Een reactie posten

<< Home