Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

woensdag, januari 14, 2009

Dedju

Mijn voorspelling was dat de NVA de kiesdrempel niet zou halen. Ik was fout, dedju. Bart De Wever is die drempel met zijn prestatie en zijn grappen in de Slimste Mens persoonlijk aan het binnenhalen. Een zondagskind.

Ook wel een voorbeeld van het klassieke "vlinder effect" uit de Chaostheorie. Want stel dat hij nog in de kwis zit omdat hij in de eerste aflevering een bepaalde vraag kreeg die - toevallig - door de redactie nog op het laatste moment was toegevoegd. En stel dat hij daardoor boven de kiesdrempel geraakt. In de regering. Een mega staatshervorming doordrukt. Nét dat stukje gewicht aanleveren dat ervoor zorgt dat België opgeheven wordt.

Dan heeft een kleine beslissing van een televisieredacteur het einde van België veroorzaakt.

En nu lees ik dat Quick voorstelt om de provincies af te schaffen. Ik ben het met hem eens, dedju. Er zijn teveel politieke niveaus (gemeente, provincie, gewest, gemeenschap, staat, Europa). Met de reorganisatie van ons land in stadsgebieden ter grootte van een halve provincie kunnen we besparen op structuren, de ondemocratische provinciale kieskringen afschaffen (BHV is dan opgelost), enzomeer...


2 Comments:

At 9:46 a.m., Blogger Goofball said...

geen provinciaal bestuur....yep dat zou nu eens een efficiënte beslissing zijn.

 
At 6:51 p.m., Anonymous Anoniem said...

Mij lijkt het omgekeerde handiger uit te voeren, het gemeenteniveau zuiver protocolair houden en de provincie uitbreidingen.
Op deze manier wordt de vriendjespolitiek die te vaak op gemeenschappelijk niveau bestaat ingebonden. En zijn we af van die lokale losers die met de juiste achternaam verkozen geraken in een gemeente.

Zoiets blijkt toch te werken in steden zo groot als provincies ?

 

Een reactie posten

<< Home