Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

woensdag, december 31, 2008

Mr. Soleil

Via Netlash bereikt ons een gezamelijke voorspelling van een aantal 'experts' voor het aanstormende jaar. En laat het maken van voorspellingen nu net ons favoriete gedachtenexperiment zijn. De SR als "expert", met extra quotejes.

Natuurlijk wagen we ons niet aan die simpele meer-van-hetzelfde voorspellingen.
(1) Mobiel internet: Volgend jaar neem ik mobiel internet. Waarmee meteen bewezen is dat het *niet* zal doorbreken. Groeien, ja, doorbreken, neen.

Hoezo, gingen de netbooks niet het pad effenen voor het mobiele internet?

In 2008 heeft de laptop in de meeste huisgezinnen de rol van de desktop overgenomen, die van huiscomputer. In de daardoor ontstane leegte is de netbook gedoken, de kleine minicomputer die de rol van de laptop overneemt. Netbooks hebben tegenwoordig veel power, veel geheugen, een echte harde schijf en Windows XP, wat hen tot gewone minilaptops maakt. Een netbook is verworden tot een kleine computer die je voor de kinderen kan kopen, waarmee die op de draadloze breedbandconnectie in huis kunnen.

(2) Sociale netwerken: ooit zal er een bedrijf zijn (Google? Facebook?) dat er zal in slagen om ons met één, transparante navelstreng te verbinden met onze internet toepassingen. Ik huiver daarvan, privacygewijze. Maar de dertigers zullen verder de sociale netwerken ontdekken. Daarom mijn logisce voorspelling:
In 2009 zal er in de groep van 14-18 jarigen een sterke beweging ontstaan tégen al te veel virtuele netwerken. In beperkte mate zal het zelfs een rage genoemd worden om weer brieven op papier te versturen.

(3) The internet of things: we zitten nu al zolang te wachten op de killer application uit de domotica wereld, en ze komt er maar niet. Misschien dat het toch met streaming media binnen het gezin/het huis/de auto moet beginnen?

(4)Economie: bedrijven gebruiken de slagschaduw van de crisis om al langer geplande besparingen door te voeren (zoals bij de Euro). De crisis wordt niet gevoeld door velen die een klein beetje verliezen, maar door een kleine hoeveelheid mensen die veel verliezen. Het onderscheid tussen de verschillende klassen in Europa wordt scherper en groter; delocalisatie naar China is niet langer een automatisme. Media bedrijven krijgen het erg moeilijk.

(5) Politiek: de rust keert terug. Een pragmatisch, conservatief bewind wordt uitgetekend. De LDD behaalt haar aangekondigde klinkende overwinning, ten koste van onder meer het VB. De CD&V krijgt een pak slaag waar ze misschien nooit meer van zullen recupereren. De SPA trappelt gefrustreerd ter plaatse, terwijl de VLD minder verliest dan ze vreesden. De NVA haalt de kiesdrempel net (niet).

(6) Ecologie: mensen keren terug naar de basis, maar ontdekken tot hun ontzetting dat er heel wat krachten bestaan die geen tegenstander zijn van de opwarmende aarde. Men begint ervoor te kiezen om geld te investeren in het bestrijden van de gevolgen, ipv de oorzaken van global warming.

(0) Deze voorspelling: is morgen al achterhaald.


1 Comments:

At 5:33 p.m., Anonymous Anoniem said...

Een pragmatisch, conservatief bewind wordt uitgetekend.

Zo, 2009 kan voor mij al niet meer stuk!

JV

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home