Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

maandag, oktober 31, 2005

Keuringsdienst van waarde

Omdat het niet altijd ijsberen op een tropisch eiland moeten zijn,
omdat ik het vreemd vind om in blogpost verwijzingen naar televisieprogramma's te vinden (net het medium dat erdoor marktaandeel verliest), een leuke tip om op dinsdag je video te programmeren.

De keuringsdienst van waarde. Een "ambachtelijk consumentenprogramma" met een website waarin vier moedige reporters zichzelf de gave van de goedgelovigheid aanmeten. Hiermee gewapend lezen ze enthousiast allerlei reclame's en gaan vervolgens op zoek naar meer informatie. Ze proberen het recept (en de kok) achter de bereiding van kattenvoer "op tradionele wijze, konijn in provencaalse saus" te verkrijgen, of de oorsprong van een pakje gehakt, of het aantal tomaten in een doosje puree (het kost 20 cent, en je hebt er een kilo voor nodig?), etc. Met erg onrustwekkende/absurde televisie tot gevolg.

Omdat het al het derde seizoen is, is het ongerepte er wel al wat af en vallen ze soms terug op een systeempje. Maar meestal geeft het een ietwat pijnlijke combinatie van hilariteit en cynisme.

Af en toe zelfs ge├źngageerd: een van de medewerkers probeert zichzelf al een tijdje te laten vervolgen voor misdaden tegen de menselijkheid, omdat hij door het eten van te veel chocolade de kinderslavernij ondersteunt.

Nederland 3, uiteraard.