Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

dinsdag, juni 17, 2014

Statistiek (2)

Volgens de oude traditie - één die teruggaat op de tijd dat men 'kids' nog gewoon 'kinderen' noemde - gaan de Belgen straks voor hun eerste match op het WK stijf van de zenuwen staan en er niks van bakken, waarna er toch nog gerekend zal moeten worden voor de eventuele tweede ronde.

Of is dit toch een andere generatie?  Als het aan onze kids ligt duidelijk wel...
De ambiance in de lagere scholen is zo leuk dat het wel fijn zou zijn als het goed ging. Gisteren hebben ze op de speelplaats de hele dag geprobeerd de Goal Van Van Persi na te doen. Zo mooi als de Goal Van Van Basten, ja, maar in een finale is het natuurlijk onvergetelijker.  Tja, de Goal Van Ludo Coeck kwam uit ander tijdperk.

De vrienden van fivethirtyeight hebben hun verwachtingen intussen aangepast. Iedereen heeft zijn eerste match gespeeld, behalve de Belgen.

De winstkansen van de winnaars zijn overal gestegen, Nederland heeft plots 7% kans op de titel, behalve die van Brazilië.  Het feit dat de Belgen nog niet gespeeld hebben, resulteert in een kleine halvering van hun winstkans.  Ook dat is statistiek.