Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

zondag, september 01, 2013

Siegfried Bracke is ne stouterik

Allez kom, waarom doorprikt zo een Ivan of zo een Dany niet meteen het idee alsof Siegfried Bracke per ongeluk in zijn zaterdagochtendinterview zo iets zou zeggen, en daarbij mis geciteerd zou zijn.  Zijn we dan echt terug in de tijd van de journalisten met fluwelen handschoenen die blij zijn dat ze bij de minister op schoot mogen? Uiteraard is dat uitgebreid op de strategische vergadering van het mediateam doorgesproken. Met alle mogelijke voordelen én risico's.  Zo flauw.

De essentie van het populisme is tegelijk wit en zwart zeggen, ja en nee, rechts beleid én confederalisme.  Maar niet echt réchts-rechts natuurlijk, en ook niet con-confederalistisch. Stem gerust op ons.

Want er rust in de communicatie blijkbaar een serieus taboe op het woord "rechts". De meester hemzelve laat zijn mediatraining bij deze helemaal renderen:

- [minuut 06:02] "[het probleem is] dat Wallonië met de PS in een linkse richting wil gaan en Vlaanderen met de N-VA in een... andere richting."

Fabuleus. Het is geen wonder dat iedereen er jaloers op is.

--

"It's the economy stupid", of waar denk je dat ze de mosterd zouden hebben gehaald? Het zou me niet verbazen moest er een Amerikaanse verkiezingsconsultant op hun payroll staan.