Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

donderdag, mei 27, 2010

Moslim?

Telkens als er een of andere marginale moslimclub (de reclame van het linken hier niet waard, maar kijk eenvoudig in de krant) weer een extremistisch statement lost op een manier die suggereert dat het de mening van *alle* moslims is, worden ze over-exposed in onze media en reageren we zeer verontwaardigd. Niet enkel over de inhoud, maar ook over het feit dat andere moslimgroeperingen er geen afstand van nemen. Eigenlijk doen die dat meestal wel, maar ze krijgen er geen gelijkaardige plaats voor in krant of op tv.

Nu lees ik vandaag in de krant dat dat precies de manier is waarop de Walen ons Vlamingen percipiƫren: de media drukken enkel de provocatieve tot extremistischere meningen van De Wever (vroeger van het Blok), breeduit op de cover. Waarna ze zich boos maken dat de andere partijen geen afstand nemen. Terwijl die dat uiteraard wel doen, maar geen headlines halen.

De Vlaming is de muslim of the Belgie, zei ene Lennon ooit.

[update: ik krijg hier al commentaar als noemde ik De Wever een extremist; het te maken punt was dat enkel zijn extremistische/provocatieve meningen over de taalgrens geraken.]


3 Comments:

At 4:30 p.m., Blogger Annette said...

Tja, en andersom dus ook!

 
At 9:17 p.m., Blogger Sponzen ridder said...

Klopt helemaal.

 
At 8:40 p.m., Anonymous Tre cime di Lavaredo said...

Hoe maar Sponzen Ridder, de pers is toch de 4de macht ? Gaan we die in twijfel trekken dan ? Of ben ik ergens 'zelfverklaarde' vergeten te typen ? ;)

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home