Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

zondag, januari 03, 2010

Geeuw

Een van mijn plannen - niet voornemens - voor 2010 was om eens online poker te spelen. Ik zit namelijk al weken/maanden 's nachts met een wakkere baby op mijn schoot en dan is televisiepoker vaak het enige interessante.

Zodoende liep ik met het gevoel rond dat ik het spelletje al goed ken, zonder het ooit gespeeld te hebben.

Op feesboek heb ik het nu een avond of twee uitgeprobeerd.

De conclusies zijn tamelijk eenvoudig:

(0) door tv te kijken kan je de basis-skills leren, maar de statistiek zou ik toch gewoon moeten blokken.

(1) het is een tikje verslavend, omwille van het nog-één-keer gehalte van het spelletje.

(2) het internet zit vol met idioten die met elke hand all-in gaan. Winnen is dus niet zo moeilijk.

(3) het is wel heel moeilijk om leuke partners te vinden. Het internet zit nl. vol met saaie spelers die onder het mom van "agressief spel is goed spel" *elke* keer all-in gaan. Als je all-in gaat, dan hoef je niet te proberen inschatten welke kaarten je tegenstrever heeft. Dan doe je gewoon lotje-trek. En dat is jammer, want het lollige aan poker is nu net dat raden. Dan krijg je van die spelletjes genre: "all-in, fold. all-in fold. all-in fold. all-in fold. all-in fold. all-in fold. all-in fold. all-in fold. all-in fold. all-in, all-in.".

Misschien als ik een betrouwbare site zou vinden waar je voor (kleine bedragen) écht geld kan spelen, dat daar meer plezier te rapen valt?


3 Comments:

At 4:24 p.m., Anonymous Anoniem said...

op everestpoker.be kan je voor een buy in van $0 deelnemen aan kleine sit&go's (tafels van 10 spelers). De winnaar hiervan krijgt een paar cent. Als je zo een paar keer wint kan je je dan inkopen voor sit&go's met iets grotere prijzenpot. Voor het geld moet je het dan uiteraard niet doen want je bankroll zal maar traag omhoog gaan.

bepaalde sites geven ook een gratis bankroll (meestal een $50) voor bepaalde pokerclients. bvb http://www.bankrollmob.com/

Hier moet je je wel registreren en een kopie van een legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs,...) doormailen samen met je GSMnr.
Iets daarna belt iemand (uit de USA) u op en vraagt u wat standaardvragen zoals geboortedatum en stuff zodat die persoon kan nakijken of u identiteit wel klopt. Dit om mensen die meerdere keren hun bankroll willen opeisen niet toe te laten.

Je hebt dus een account nodig op die bankrollmob en op een pokerclient (bvb partypoker). Het duurt dan een paar dagen eer het geld gestort wordt op je pokerclient (de gegevens moeten nagekeken worden).

Met die $50 heb je er wel al iets meer plezier aan dan aan de fake money tornooien. Vind je die $50 iets te omslachtig moet je het doen met de everestpoker.


groetjes

 
At 4:28 p.m., Anonymous Anoniem said...

en live poker is veel plezanter dan internetpoker als het met de goei mensen is.

 
At 11:39 p.m., Anonymous Anoniem said...

unibet.com is een betrouwbare site waar je voor kleine bedragen kan spelen en waar de tegenstanders werkelijke "pro's" kunnen zijn. Al vind ik dat je niet echt kan zeggen dat je "pro" bent in het pokeren aangezien een zogezegde europese "pro" heeft verloren tegen een stelletje bekende vlamingen die voor het eerst het spel speelden..

 

Een reactie posten

<< Home