Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

vrijdag, juni 19, 2009

De Morgen

Misschien wordt het toch maar eens tijd dat er wat geblogd wordt over De Morgen.

Zo lees ik vandaag:
"De Clerck prijst CD&V aan op website FOD Justitie
Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) publiceert op de officiële website van de federale overheidsdienst (FOD) Justitie de lijst met personeelsleden van zijn kabinet.

Op die pagina staan de logo's van zijn ministerie en van de CD&V. Die pagina moet neutraal zijn, maar het is mogelijk om op het logo van de CD&V te klikken en zo naar de website van de partij doorgeschakeld te worden. Dat schrijft La Libre Belgique vandaag."
Het kost mij twee klikken om te zien dat dat CD&V logo op de persoonlijke pagina van De Clerck staat (samen met een link naar een familiefeest). Niet op die van FOD. De Morgen toont een prentje waarop het logo wél, maar de juiste url niet te zien is...

Zo las ik gisteren dingen als:
"'Geen enkel bewijs dat Boonen onbewust coke snoof'
[...] In een bijzonder bizarre wending rond het cocaïneverhaal van Tom Boonen gisteren zou volgens Quick.Step blijken dat Boonen 'helemaal geen cocaïne gesnoven heeft'. [...] Het verhaal werd zelfs niet de wereld in gestuurd door Quick.Step zelf, maar door vrt-wielerverslaggever Michel Wuyts, die zich in het verleden al wel liet vergoeden door de ploeg voor geleverde diensten, [...]."

Het is best mogelijk dat dit soort - tendentieus is een te zwakke term - berichten gecopieerd werden van HLN, dan nog is het onbegrijpelijk. Op langere termijn kost dat toch in klantentrouw. Hier ook al.

Ik denk dat De Morgen écht wel serieus in de problemen zit (zie ook de quasi identieke sites HLN en DeMorgen).