Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

woensdag, april 29, 2009

Rellen

In Leuven komen de ministers van Onderwijs van zoveel Europese landen het 10 jarige bestaan van de Bologna verklaring vieren.

Een ideaal moment, zou je denken, voor de maatschappij en voor de studenten om hun ideeën te formuleren over de pro's en contra's van die Bologna evolutie.

Het stadsbestuur/de federale politie dacht er anders over. Op het internet hadden ze enkele oproepen tot betoging gevonden en daarom zetten ze de volledige binnenstad af. Alsof Bush in volle Irak crisis langs zou komen, inclusief rondcirkelende helicopters.

Dat is niet alleen erg ondemocratisch, niet alleen een uiting van een verregaand gemis aan realiteitszin, het is ook een ongelooflijke provocatie aan het adres van al die groepjes die graag eens in de clinch gaan met de politie, wat ruiten ingooien of auto's affakkelen.

Het is natuurlijk ook een trucje. Als je iets belangrijk wilt maken, dan zet je er een omheining rond. In de hoop dat anderen die proberen te doorbreken. Wat er ook van zij, de provocatie is mislukt; alles bleef rustig. Niemand interesseerde zich voor wat achter de prikkeldraad bevond.

Het verontrust mij om op deze manier bestuurd te worden.


2 Comments:

At 7:23 p.m., Anonymous Anoniem said...

Je overdrijft. Het was maar één helikopter.

 
At 11:45 p.m., Blogger Xolosquintle Thorvard Ragnvald said...

Het was allesziens de mooie foto waard, die trouwens mooi gezichtsbedrog verwezenlijkt.

Als je snel zou kijken naar de foto zonder er even bij stil te staan, zou je denken dat die agent jezus wel moet wezen, aangezien hij lijkt te lopen op water? :-p

 

Een reactie posten

<< Home