Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

zaterdag, januari 05, 2008

Open deur

Er wordt wel eens gezeurd over de vraag of amateurs het leven van beroepsmensen niet verknoeien.

(als je naar deze screenshots kijkt, dan zie je dat de beroeps daar geen amateurs voor nodig hebben, maar dat terzijde)

Zo zouden (gratis) blogs het gras wegmaaien voor de voeten van de échte journalisten, elke idioot met een computer brengt de muziekindustrie op de knieën, youtube doet pootje-lap met het pay-per-view walhalla van de TVzenders, ambitieuze koppels met een videocamera zetten de Dennissen van deze wereld op Black Magic zaad, Linux zou een bedreiging zijn voor Microsoft, amateurs met dure fototoestellen ontnemen het werk van echte fotografen.

Ik heb dat altijd onzin gevonden. Amateurs zijn enkel een bedreiging voor *slechte* professionals en vooral voor luie types. Bedrijven en sites die gaan voor het eenvoudige, snelle geld en die enkel op korte termijn investeren, die kunnen m.i. centjes verliezen aan de concurrentie met geëngageerde doe-het-zelvers.

Maar de goeie, die lijken mij enkel voordeel te kunnen putten uit een community van liefhebbers die dezelfde interesse deelt. Want het is bv. door zelf foto's te maken dat je kunt appreciëren wat iemand preseert die het echt goed kan.

En dat geldt ook voor schrijvers, televisiestations, muziekmakers en (helaas?) onderwijzers.


2 Comments:

At 10:59 p.m., Anonymous Rikea said...

Uhu. Iedereen is professional vanaf hij/zij voor zijn werk betaald wordt. Het zijn de amateurs onder de professionals die klagen.

 
At 11:03 p.m., Blogger Sponzen ridder said...

Mooi gezegd, en waar.

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home