Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

zondag, oktober 07, 2007

Asperger

Hier moeten we dringend eens over bloggen.


4 Comments:

At 9:06 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ik las het artikel vanmorgen ook tussen twee croissants door.

Het kan natuurlijk altijd. Je moet die jongen niet op voorhand al aan het kruis nagelen (waarmee ik NIET wil zeggen dat het leed hij veroorzaakt heeft niet erg is). Je weet niet wat er in die jongen z'n hoofd omging en gaat. Hij zal waarschijnlijk een geheel ander normbesef hebben als "gewone" mensen.

En de uitspraak van Vic Van Aelst was natuurlijk wel een hele emmer olie op het vuur, en dat had hij zelf ook wel moeten weten. En trouwens:
a) Wat doet die in een duidingsprogramma als terzake, zou hij zich niet beter bezighouden met de studie van het (complexe) dossier
b) Waarom willen mensen altijd met zulke straffe uitspraken "scoren" in de media? (is het mediageilheid, onaandachtzaamheid,...)


(Zo zie ik de dingen hé, maarja, ik ben dan ook maar een student)

 
At 9:36 p.m., Anonymous Anoniem said...

De vraag is vooral: waarom is er een grote groep van mensen die het motief 'racisme' persé in de running willen houden ?

Terwijl de specialisten inzake (van zowel de aanklager als de verdediging) eigenlijk geen racisme zien in de persoonlijkheid en de beweegredenen van HvT. (ik neem hier vrij over uit het Nieuwsblad).

Het valt toch op dat er velen blijven hameren op het rascistische trekje van de verdachte, terwijl dat er geensinds is.

Is het omdat men de banden van de familie Van Themsche naar Vlaams Belang wil doortrekken en nog meer in het daglicht wilt zetten en daarmee die partij wil raken...
En zit er, zoals mij stilaan begint op te vallen, veel meer achter dit proces dan enkel en alleen een uitspraak van vrouwe justitia ?

 
At 9:55 p.m., Anonymous Anoniem said...

@ tré : "Nazistische koppelriemen, racistische ringtones, herhaalde racistische uitspraken, een racistische schietpartij. (...) Wat moet volgensde verdediging eigenlijk iemand doen om de kwalificatie racistische moordenaar te krijgen?" (YD in DM)

Bovendien : als HvT Asperger heeft (wat kan), en als Asperger ontoerekeningsvatbaar betekent (wit-zwart), dan vrees ik dat we een heel andere kijk op de samenleving moeten ontwikkelen. Kijk eens rondom je ...

 
At 10:25 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ik dacht dat ook de aanklager het spoor van racisme niet als het belangrijkste vind ?

Of ben ik daar fout in of de enigste die dat wilt lezen ?

 

Een reactie posten

<< Home