Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

dinsdag, maart 01, 2016

Beursadvies

Mijn Madamme-Soleil-toekomstvoorspellende genen hebben wat last van lentemoeheid.

Zo had ik nog maar net voorspeld dat Jeb Bush de presidentsverkiezingen zou winnen, en hij gooide prompt de handdoek in de ring.


Aldus reed de Ridder heden op zijn ijzeren ros langsheen de buitenstaande dozen van het oud-papier, toen hem iets opviel: veel (grote) dozen van Bol.com, géén van Coolblue, géén van Zalando! Nada, noppes.

Ondanks het feit dat mijn vrouwelijke collega's elke dag het tegendeel bewijzen, zag ik nogmaals het teken aan de wand: het Zalando business model werkt niet.  Kleren versturen, laten terugsturen, herverpakken en weer versturen.  Uw halve stock die bij Bpost ligt: dat is niet houdbaar.  Verkopen die aandelen! Snel, voor ze failliet gaan!

Waarop de CFO van Zalando even prompt een persbericht verstuurde: "Zalando voert omzet en winst op".

Hm.  Dan was het misschien toch gewoon januari-soldenmaand waardoor er minder geld naar online kleren ging.

Coolblue probeert tegenwoordig te blijven groeien door in te zetten op witgoed (vaatwassers, koelkasten, ...) die ze met eigen vrachtwagens willen afleveren én installeren.  Dat zal niet zomaar lukken, de Vandenborre's van deze wereld staan in dat segment te sterk (anderzijds: ze hopen op een miljard omzet in 2018).  En die hebben natuurlijk net de eindejaars-cadeautjes-periode achter de rug... waardoor mensen hun senseo's efkes niet zelf bestellen?

Als Anderlechtsupporter zal ik dan maar - reverse prediction gewijze - voorspellen dat Club Brugge kampioen wordt? Of dan toch zeker Gent!