Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

donderdag, mei 07, 2015

Opgelicht?

Tiens, voor het eerst in, even rekenen, altijd, heb ik het gevoel een beetje opgelicht te zijn via het internet.

Dat gaat zo.

Ik koop nogal eens iets online, op eBay of 2de handssites. Niet elke week of maand, maar toch enkele keren per jaar.  Twee keer een GSM, een stuk kapot servies, een mp3 speler, een kinderfiets, een grotemensenauto, een nieuw glas voor die gsm, een nieuwe koplamp voor die auto, een kinderkoets om onderdelen te strippen, boeken en CDs die out-of-print zijn, ...
Daarbij maak ik er een punt van om de goodies persoonlijk af te halen (zeker  vanaf €100). Dat blijkt de beste filter, je kan zien of je aankoop in goede staat is én het is nog leuk ook, nieuwe mensen ontmoeten.  In verre Buitenlanden lukt dat natuurlijk niet, en daar wringt soms het schoentje.

Na lang zoeken vond ik bij deze (semi?)professionele hersteller-verkoper dat wat ik al lang wilde.
Belgiërs hebben het niet zo op koffiezetters-met-piston, maar op Marktplaats vind je gemakkelijk iemand die de zijne beu is.  Maar precies omdat ik het in Nederland niet kon ophalen, leek het me veiliger om bij een pro te gaan.

Alles verliep netjes, al vond ik de betalinggegevens wat raar (het was een persoonlijke rekening, en niet van een/het bedrijf).  Ik mailde erover en eigenlijk stelde het antwoord mij niet gerust, maar ik wilde het speelgoed zo graag...
Om een lang verhaal niet te lang te maken: aankoop prijs + verzendingskost + extra voor opzetstukje overgeschreven, machien netjes thuisgekregen... om dan op de site te zien dat ze gratis verzenden.

Ik vermoed dat het hier om een handige werknemer ging, die "zelf" het apparaat bij zijn baas kocht voor X euro's, en het dan aan mij doorverkocht heeft voor X+€35.  Tja.

Is dat nu ondernemend, mercantiel of bedriegtenboel?