Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

maandag, juni 06, 2011

Analyse

Net zoals ik het raar vind dat mensen tegelijk voor de doodstraf en tégen abortus kunnen zijn, vind ik het vreemd dat je betreffende de veiligheid voor GGO's kan zijn en tegen kernenergie. Beide moeten immers voldoen aan strenge Europese regels - en kunnen wat mij betreft liever niet overgelaten worden aan privé-bedrijven.

De gedeeltelijke vernieling van dat aardappelveld illustreert overigens het belangrijke verschil tussen iets begrijpen en iets goedkeuren. Een verschil dat protestanten naar het schijnt makkelijker maken dan mensen uit een gemeenschap met katholieke wortels (een moordenaar met een slechte jeugd heeft voor de rechtbank hier betere kansen dan eentje met een fijne jeugd).
"De afdanking van Barbara Van Dyck is gebeurd als bij de inquisitie, niet volgens een modern arbeidsrecht. [...]  ik zet voorlopig geen voet meer in een feodaal bedrijf.", Eric Corijn
Het snelle onstlag van die activiste snap ik ook helemaal niet, maar ik word omringd door verstandige mensen die mij ongelijk geven.

Analoog: de vraag hoe je het kan volhouden dat "de Walen" tegelijk imperialistische overheersers zijn als aan subsidie verslaafde hangmatsocialisten.
'Het [de uitlatingen van V. Van Aelst] staat een beetje symbool voor de hele transformatie die het Vlaams-nationalisme de voorbije 20 jaar heeft doorgemaakt, van een emancipatorische beweging naar revanchistisch nationalisme', vindt Paul Magnette.
Ik, het eens met Magnette. Waar gaan we dat schrijven.


1 Comments:

At 10:40 p.m., Anonymous K. Artman said...

Ik ben het helemaal met je eens. Al kan ik me voorstellen dat dat niet noodzakelijk de bedoeling is ;-)

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home