Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

vrijdag, april 23, 2010

Tinternet

Ja, regelmatig zeggen wij dat tongue-in-cheek, op het terras van de stamkroeg: "hoe deden die mensen dat toch, vroeger, zonder gsm of internet?"

Na een week gijzeling door de vulkaan is die ironie er zelfs afgesleten. Hoe deden die mensen dat toch, toen? Thuisgeraken, bijvoorbeeld.

Wat straffer is, "toen" is tien jaar geleden, en die mensen, dat waren wijzelf.


5 Comments:

At 1:07 a.m., Blogger Martine said...

vroeger... toen hadden we geen auto, geen telefoon thuis en geen tv...
Zelf dàt hebben we overleefd!

 
At 12:51 p.m., Anonymous Tre Cime Di Lavaredo said...

Heb daar een mooi artikel over gelezen in het Laatste Nieuws zowaar. Mens had het over het feit dat we eigenlijk voorgekauwd reizen, het avontuur uit het échte reizen is er uit.

Eigenlijk, zo interpreteerde ik dat, verwachten we dat we in een wormgat stappen en op onze vakantiebestemming aankomen. En van het moment dat dat wormgat kapot is kunnen we niks niet meer... De ironie van het verhoogde aantal reizen is, dat we het eigenlijk niet kunnen :)

 
At 1:22 p.m., Blogger Sponzen ridder said...

@martine: de meeste uit die tijd niet, die zijn intussen al dood!

 
At 1:23 p.m., Blogger Sponzen ridder said...

@tre: helemaal correct, reisorganisaties halen daar ook hun winst uit, ze laten je betalen om "thuis" ginder daar te reconstrueren (wat we niet willen)

 
At 12:01 p.m., Blogger Annette said...

Ik vond het opvallend dat "al die mensen" nú meteen thuis wilden zijn en daar alles voor deden. Ik heb slechts over een enkeling gelezen die zich niet onmisbaar achtte en er een paar dagen relaxen aan vast plakte.

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home