Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

maandag, december 14, 2009

Kopenhagen

Milieubewust als we zijn, hebben we bij de Sponzen Ridder de beste klimaattips voor u verzameld.

Geen melig gerommel in de marge van "neem een douche i.p.v. een bad" of "sluit de kraan tijdens het tandenpoetsen", maar het échte spul.
Volg ons, en red de planeet!

Tip 1: laat je ontslagen Het klinkt niet populair, maar het is wel zo. CO2 produceren kost geld. En wie niet werkt, heeft geen geld. Simpel. Consumeren is C02 produceren. Een werkloze heeft geen tankkaart, staat niet in de file. Voor een werkloze moet geen werkplek gebouwd, verwarmd en onderhouden worden. Alle industrieterreinen zouden met bomen gevuld kunnen worden. In tip 5 geven we aan hoe je je dagen toch nuttig kan opvullen.
Tip 2: blijf kinderloos Kinderen verhogen uw ecologische voetafdruk met 50% - per stuk, en dit in de veronderstelling dat je ze met zijn tweetjes koopt. Mensen die (bewust of niet) geen kinderen kopen, kunnen we stilaan beschouwen als een hoger geëvolueerde soort. Wel op voorwaarde dat ze niet de actieve of culturele dink beginnen uit te hangen. Zeven citytrips per jaar, een wereldreis langs Australië, dat maakt alles weer ongedaan. Het is beter thuis te blijven en een boek te lezen; je moet iets over hebben voor het milieu.
Tip 3: word Homo Of zoals een goeie vriend zei: vermijd vrouwen. Die willen immers dat alles proper gewassen is en lekker ruikt. Wasmachine en droogkast draaien onder vrouwelijke bewindvoering overuren. Homo's kunnen daaraan makkelijker ontsnappen. De wetgever zorgt in uw plaats dat tip 2 in één moeite voldaan is. Maar dus ook weer niet te cultureel doen.
Tip 4: draag een hele week hetzelfde ondergoed Als we het klimaat willen redden, dan moeten we alvast besparen op drie punten: vervoer, verwarming en de was/plas. Door een hele week dezelfde kleren te dragen, hoef je zelf ook niet meer in bad. Was noch plas zijn uw deel en alles in uw leven komt veel dichter bij de natuur. Denk niet dat je begint te stinken, dat zit in je hoofd. Zeker als iedereen deze tip zou volgen. Volgens de vorige tip kan je hiertoe best de vrouwen vermijden, maar niks gekort. Die doen dat na een tijdje vermoedelijk zelf.
Tip 5: slaap naakt en veel, ga op café Wie 12 uur per nacht slaapt in de plaats van 6, zal zijn huis voor een derde minder moeten verwarmen. Wie 12 uur slaapt, ongekleed, kan daarbij zijn kleren exact dubbel zo lang aanhouden. Twee weken in de plaats van slechts eentje, bijvoorbeeld. Als je tijdens je wakende uren op café gaat, dan deel je de verwarming met de rest van de sympathieke stamgasten. Gezellig. Tijdens de sluitingsuren van je stamkroeg, ben je welkom in de bibliotheek.

De wereld zal u eeuwig dankbaar zijn.

Nu nog het email adres van de wereldleiders in Kopenhagen opsnorren.


5 Comments:

At 1:07 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ik heb geen auto, ben niet getrouwd (dus geen trut thuis die tot ver in mei de verwarming aan wil hebben), heb geen kinderen, slaap het liefst het etmaal rond en ik ben liever in de kroeg dan thuis. En dat allemaal terwijl ik een broertje dood heb aan alles wat met de natuur te maken heeft!
http://guur.org/images/opwarming.jpg

 
At 3:39 p.m., Blogger Sponzen ridder said...

Je bent een voorbeeld voor ons allen.

 
At 7:26 p.m., Anonymous Anoniem said...

't is een open deur, maar : waar ga je van leven ? Van geld/natura dat de andere C02 producerende mensen je moeten geven ?
Volgens bovenstaande principes ga je dan beter terug in een grot - sorry, die zijn hier niet - hol in de grond wonen.
Of beter nog : de ultieme tip is : veeg een spons over je bestaan.

 
At 11:30 p.m., Blogger koekiemoon said...

tip 6: eet tofu in plaats van vlees.

 
At 11:08 p.m., Anonymous Anoniem said...

Als ik me laat ontslaan, dan ben ik daarna ontslagen.
De Ridder is teveel met slaagcijfers bezig...

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home