Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

zaterdag, juli 16, 2011

Car porn

Af en toe krijg ik een aanval van iets waarvan ik achteraf denk: gij idioot.

Zo vond ik het een leuke idee tot vakantie-activiteit om eens zelf de auto te repareren.

Na een winterse schuifpartij waren bumper en koplamp beschadigd. En in mijn fantasie werken garagisten toch ook gewoon met jobstudenten? "Hoe moeilijk kan dat zijn?"
Car Porn
Nu gaat dit Riddertje niet over één nacht ijs. Eerst hier vol vertrouwen een wisselstuk gekocht. Dan in bibliotheek zitten zoeken naar installatie manuals. Niks te vinden.

Car PornMaar er bestaan een aantal sites voor autofanaten die zelf hun mistlampen tunen en na wat zoeken vind je dan toch een boekske met uitleg.

En dan is het... durven. Want een keer uiteengevezen, kan je niet meer met een auto rijden. Los van het feit dat uw garagist u nogal graag zal zien komen, amateur.
Een garagehouder heeft ook rekken vol met vijsjes en pluggen die hij kan gebruiken als er eentje sneuvelt bij het demonteren. Als doe het zelver heb je dat niet. Je weet ook pas of je wisselstuk exact precies juist past... nadat je het origineel hebt verwijderd (en meestal ergens stuk hebt gemaakt).

Car PornEnfin, om een lang verhaal kort te maken: nadat ik het hele ding op dik uur gedemonteerd had, bleek dat de factory repair manual vanop het internet er eentje was van het Amerikaanse model dat, hoe zal ik het zeggen, "zeer sterk lijkt op het Europese model". Zeer sterk. Waarop een nogal gestresst improvisatiemoment volgde dat vooral tot gevolg had dat ondergetekende nauwelijks foto's heeft getrokken van het gebeuren. Helaas.

Maar kijk, na wat duwen, trekken en vloeken, na niet meer dan één cruciale krak, staat alles weer proper in elkaar.

Als ik nu nog de lichten tegoei afgesteld krijg, en mijn garageman niet al te boos is om een stuk dat - achteraf bekeken - misschien wel eens een wit product zou kunnen zijn, is alles dan toch nog goed gekomen. Gesteld dat het goed blijft, was dit bovendien een middagje van €150/uur, en dat krijg ik op school niet.
Wink

Wat we geleerd hebben? Wel, in elke Mazda eigenaar schuilt ergens een Johnny.
In de ogen van mijn vriendelijk supporterende buur ben ik dat ongetwijfeld vanaf nu. En waar vind je nog zoveel plezier voor zo weinig geld?

Of we het snel nog opnieuw zullen doen? Hm.


4 Comments:

At 4:52 a.m., Anonymous Goya said...

Heb je die blauwe neonlampen terug onder uw carrosserie gekregen?

 
At 9:45 a.m., Blogger Sponzen ridder said...

Ik twijfel nog met die stroboscoop, maar mijn nieuwe versterker trekt nogal veel stroom...

 
At 10:03 a.m., Anonymous Alcyon said...

Allez, als het u in het onderwijs tegensteekt, kunt ge uw carrière altijd een nieuwe wending geven...

 
At 2:36 p.m., Blogger Sponzen ridder said...

Yep, al twijfel ik voor die nieuwe carriere nog tussen de "car" en dat andere.

 

Een reactie posten

<< Home