Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

zaterdag, april 29, 2006

Infrarood

We hebben vorig jaar een tijdje zitten experimenteren met het digitaal-infrarood fotograferen. Blijkt dat het grote probleem is dat goeie camera's natuurlijk een infraroodfilter voor hun sensor plaatsen. Goedkope webcams hebben dat niet, wat maakt dat deze van nature beter geschikt zijn.

Gelukkig weet Pietel een tutorial. Het begint met "neem je D70 en een schoevendraaier en doe dit"

[bovenstaande foto komt van hier]

Respect voor die mensen die richtlijnen durven volgen die zo beginnen!


donderdag, april 27, 2006

Osama

Fun fun fun until her daddy takes the T-bird away!

Hieronder het antwoord op de vraag:
Guess what software Osama Bin Laden uses.

Met ook een goeie tip van de dag: "Finally, remember to include Linux users in your prayers tonight. As individuals we may not be able to change people's minds, but the Bible teaches that God can make any sinner repent."


Google maps

Leuk dat onze school op hoge resolutie terug te vinden is op Google maps.

Straf ook als je vergelijkt met een containerschip, hoe klein een gebouw eigenlijk is.
size does matter
Je ziet het goed, beide beelden op dezelfde schaal.

Zou Paris Hilton dan toch niet dom zijn?


Love&Peace

Nog een cliché? Via drieduizend kwam ik op de fotosite van de studentenkring pol&soc uit Leuven. Vroeger waren dat de alternativo's, die nog met hun ongewassen kop in de jaren 60/70 zaten.

Natuurlijk is dat vandaag anders! Zo gingen zij op citytrip naar Amsterdam. Bij Amsterdam denken wij natuurlijk aan Rembrant en Van Gogh, brugjes en Anne Frank enzo.

Of wat zou anders het allereerste kunnen zijn dat deze nieuwsgierige academici daar gaan bezichtigen?
Inderdaad, er zijn nog zekerheden!


Laptop

Als ik rond kijk, dan zie ik veel mensen met een laptop en weinig mensen die deze ook als draagbaar device gebruiken. Hun speelgoed weegt soms 7 kilo, kan met moeite een half uur werken of brandt van hitte blaren in hun benen.

Zelf gebruik ik een soort ultra portable die klein,licht en zuinig is (13" scherm). Heerlijk.

Maar de Wereld is tegen mij. Overal duiken toepassingen op die ik niet wil en die liters stroom verbruiken. Draadloze internetkaartjes die kweenieoehard opwarmen. En het ergerlijkste: op bijna elke internet pagina staat wel een flash-appletje dat meteen 100% van de computertijd opeist. Zo slaagde ik er gisteren niet eens in om langer dan een half uur op autozone.be rond te hangen, zonder dat mijn Firefox schijnbaar vastliep. Supergoeie site, onbruikbaar door reclame. En aan 100% belasting is ook mijn computertje na een dik uur leeg.

Conclusie: dank voor browsers met extensies. Zoals het superhandige Flashblock. Dat vervangt elke flash animatie door een (mooie) knop. Je kan met die knop de flash toch nog inladen of zelfs flash toelaten voor de betreffende site. Handig voor sites met flash-menu's. Allen daarheen!


woensdag, april 26, 2006

Sjiek

De federale politie scoort toch wel.

Eerst vinden ze efficient de daders én nu zijn ze groot genoeg om zich te excuseren bij de allochtone gemeenschap.

Het parket echter heeft het moeilijker.


dinsdag, april 25, 2006

Fukuyama

Net nu Luk Van Braekel lekker tegendraads post dat "Bush was right", publiceert onze Francis Fukuyama, grondlegger van een Neoconservatief superioriteitsdenken, een boek met nog net niet de titel "Bush was wrong". Ironie!


Grappig/niet grappig

Straf. Net nu ik een post wou doen over het feit dat het mij een klein beetje ergert dat we de Marokkaanse gemeenschap zo oeverloos verplichten zich uitgebreid te blijven excuseren voor dingen waarmee ze als gemeenschap niet zo gigantisch tussen zitten, blijkt ... dat er ook Polen zijn met zware wenkbrauwen.

[Aanvulling : ik bedoel bv. op reporters die tijdens een Stille Mars enkel aan allochtonen de vraag stellen "Bent u hier omdat u allochtoon bent?"
Of reporters die zich afvragen of "de Imams in hun moskee (beluister het tweede audiofragment) wel oproepen om de daders aan te geven" (en hiermee impliceren dat de migranten dat anders niet zouden doen)]


Gaan wij ons nu bij de Moslims ver-sorry-en?
En moeten de Polen zich nu excuseren? Of mag het daar wel een slechte jeugd zijn?
En roepen de pastoors zondag in hun kerk wel op om de voortvluchtige dader aan te geven?

Het zijn toeren, met de wereld tegenwoordig.

[Aanvulling: simpele grapjes à volonté natuurlijk. Loop straks in het station snel naar de stationschef en zeg: "Meneer, ik zag net een verdacht individu op het perron!"
Kijk dan opnieuw over je schouder en zeg: "Oef gelukkig, ik vergis me. Het is enkel een Marokkaan."]


vrijdag, april 21, 2006

Clutter

Al zappend zie je toch de beste quotes. Zo pikte ik bij BigBrother iets op in de stijl van (er gingen er twee trouwen ofzoiets)

vrouw: "Als ik trouw vind ik vooral de ring en het kleed belangrijk."
bb: "Waarom?"
vrouw: "Ja, het is uiteindelijk toch de eerste keer dat ik dat ga doen en dan moet het toch in orde zijn."

Maar een betere zag ik net op Clean House.
Een kerel zit in een living vol ongedefinieerde rotzooi en geeft het beste excuus ooit:
"I'm a collector, but I don't specialize."

Dat is nu mijn soort humor se.


Geweld

Bij deze is het officieel:

Ik ben tegen zinloos geweld!

Dat zal ze leren.

Maar om nu een petitie te houden tegen zinloos geweld? Een mars lijkt al zo vreemd. Om niet te zeggen, zinloos.

Of mis ik iets?


donderdag, april 20, 2006

Capitulatie

Ik capituleer!

Ik had me voorgenomen om hier of op flickr géén foto's te zetten van onze kinderen, behalve heeel soms. Want mensen die altijd over hun eigen kinderen gaan, weinig is saaier.

Vandaag ging ik echter over mijn "archief" van foto's, op zoek naar leuke prentjes. En natuurlijk staan op 99% van die foto's dezelfde apen. Ook op de leuke.
Anoniem
Dus, mensen, live with it.

En als ik overdrijf, geef me dan discreet een seintje.


Homofobie-angst

[vrienden van het betere kunnen, gelieve deze post over te slaan want er komt een bekentenis waar ik niet fier op ben]

Las ik bij Pietel een kleine zigzag over gay-friendly-ness enzo. Dan denk ik terug aan één van mijn herinneringen waar ik echt niet trots op ben.

Een jaar of tien geleden, vroeg een vriend van mij of ik geen zin had om mee op cruise te gaan. Hij ging mee als werknemer en in zijn kajuit zou er vast nog wel een gratis tweede britsje zijn. Of een dubbel bed.

Ik heb dat toen niet gedaan omdat ik schrik had dat hij méér in gedachten had dan enkel cruisen (bv. cruisen in die andere betekenis :-)). En hoewel ik het misschien juist had, vind ik dat een behoorlijk homofobe actie van mezelf. De eerste en de enige, want de mens was er terecht zwaar van op zijn teen getrapt.

Een mens heeft er na zoveel jaren nog altijd spijt van. Sorry.


dinsdag, april 18, 2006

Dubbelganger

Er zijn mensen die beweren dat elk van ons ergens een dubbelganger heeeft rondlopen. Soms zou je dat toch moeten geloven. Zo zaten we rustig ons ontbijt te verkauwen toen deze meneer enkele tafels verder ging zitten.
Jef not Jef

Spooky! Niet alleen lijkt hij als 2 druppels water op mijn schoonbroer (de foto toont hem valselijk slanker), ook de bewegingen, manier van kleden, stappen, eten. Helemaal hetzelfde. Brrrrr.


Schande!

Zijn wij naar hier op uitrustuitstap getrokken, stap je daar uit het vliegtuig en valt meteen iets op: hier is licht. Zoveel licht dat zelfs het stomste kodakske direct op 1/1000ste begint te trekken, en dan nog bijna overbelicht. Op een bewolkt moment méér licht dan hier op 21 juni 's middags.

En wie heeft er geen treffelijk fototoestel bij? Deze geniale inpakker.
Ik heb me 14 dagen zitten opfretten.

Bijvoorbeeld op het moment dat je op een dakterras zit en er een heerlijke, volle rosse maan opkomt. Met die haarscherpe kratertjes enzo.
Volle rosse maan
Enfin, het waren toch vooral familiekiekjes en dan volstaat een compactje nog wel...


maandag, april 17, 2006

Alive

Vaders, houd uw dochters binnen, want de Sponzen Ridder waart weer door het land!

14 dagen afgezonderd in een oord vol verderf. En voor het eerst in mijn leven heb ik niet zozeer het internet gemist, dan wel de mensen erachter. Web2.0 besluipt je zonder dat je het weet.

Verder kan ik het stukje vacansie alleen maar samenvatten als...
Vakantie
Olé.