Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

woensdag, november 30, 2005

Visa-kaart

"We verzoeken u zo snel mogelijk contact op te nemen met ons call center op het nummer ..."

Ondergetekende belt flink en ondergaat de boom van verschillende optietjes. Zou je niet altijd bij dezelfde operator uitkomen ? Enfin,
- druk 2 voor nederlands
- druk 1 voor vragen in verband met betalingen
- druk 4 voor andere vragen (dus niet voor binnenland, buitenland of nog iets)
- druk nog een toets voor nog iets

En dan komt de echte bedrijfshumor boven.
"Heeft u onze website al bezocht?? Daar staan alle antwoorden op alle vragen!"

Eigenlijk bedoelen ze "RTFM, jij idioot !!!".

Maar ze melden gemaakt vriendelijk "Indien u *toch* nog een operator wenst te spreken, druk dan 1".

Als ze dat van die website helemaal aan het begin van het telefoongesprek zouden vertellen, dan lijkt het mij nog zinvol. Maar wie van de bellers gaat op dat moment zeggen "O ja, de website. Dat was ik helemaal vergeten. Ik zal er snel even naar kijken" ?


dinsdag, november 29, 2005

Benzine

Vanochtend in het regionaal vraagt een reporter erg suggestief aan een tankende heer of ie de benzine niet te duur vindt. Waarop de meneer antwoordt:
"Iedereen die al ne keer nen auto ne kilometer ver heeft geduwd, weet dat de naft heel goedkoop is."

Eentje voor in het plakboek, vind ik.

Als deze fietser 's ochtends de walmen moet inademen van de geparkeerde-auto's-met-draaiende-motor, dan bedenkt ie wel eens vaker dat de diesel nog véél te goedkoop is.


maandag, november 28, 2005

Het internet ziet alles

Vanochtend aan de schoolpoort, de ene moeder tegen de andere:

- "Hey, ik heb jullie op het internet gezien. Leuke foto's"
- "Huh? Hoe ken jij ons?"
- "Ah, mijn kerel is de collega van de vrouw van die vriend van uw kerel. En op hun site..."

De wereld wordt steeds kleiner.


Xena

Los van het gruwelijke verhaal, ben ik blij dat ik niet meer moet aanhoren hoe die nieuwslezers het altijd over baby 'kséééna' hebben. Iedereen weet dat het 'ziena' is.

Zou het niet beter zijn om gewoon over 'baby X' te praten? De juiste naam heeft toch niet echt nieuwswaarde...


Receptie

Vorige week diploma uitreiking op school. Ondergetekende was de half-chinese vrijwilliger om groepsfoto's te trekken. Meteen ook maar vanalle andere dingen gekiekt.

De speeches waren minder lang dan (gevreesd), de sfeer was goed.
Stralenkrans

Erg veel geleerd ook. Even wat kennis delen:

  • met groepsfoto's valt geen eer te behalen: er staan te veel halve hoofden op; je flits is nooit sterk genoeg; iedereen beweegt

  • in het begin moet je gewoon rondlopen/sluipen zodat iedereen je associeert met dat fototoestel

  • mensen die zeggen dat ze niet op foto willen staan, kunnen verdraaid goed poseren...

  • je moet gewoon enkele rondjes sjampagne wachten

  • en wat ik helemaal niet wist, het allereenvoudigste: trotse mensen staan echt graag op foto. Je moet het enkel vragen. Zodra je het gevraagd hebt, nemen ze prompt een pose aan die er uit ziet alsof ze erg spontaan aan het kletsen zijn?

  • hoe meer drank, hoe zotter de mensen worden


  • Dit is mijn favoriete foto van de dag:

    Brossers!
    Studenten die hun eigen diploma uitreiking brossen.



zaterdag, november 26, 2005

Aardrijkskunde

[update:er heeft een meisje gewonnen dat er uit ziet alsof ze K3 heeft ingeslikt; de cute-factor wint het dan toch]

Junior songfestival, heerlijke televisie!

Jammer wel dat er zoveel oude kinderen meedoen (15 of 16, dan kan je al Wimbledon winnen). En daardoor ook bijna allemaal in het Engels. Het leukste zijn de echte kinderen natuurlijk [zoals het Deense meisje dat nu zingt! Hobby: 'voor mijn konijn zorgen'. Of zoals dat Spaanse kereltje nu dat eventjes zangles uitdeelt.].

En zoals bij het andere songfestival is het weer een lesje in aardrijkskunde: er bestaan drie keer méér Oosteuropese landen dan ik me herinner.


Hell Week

Deze week was het hell-week. Niet Hell's kitchen, wel hel-week.

Omdat er zoveel werk was, dacht ik. Maar toen kreeg onze kleinste een longontsteking, waar we niet echt vat op kregen.

Wonderlijk te zien hoe een evenwichtig mens toch in paniek kan geraken als dingen er te ernstig beginnen uitzien.

En 4 avonden zonder internet. Dat is 200 e-mails achter, waarvan 150 spam en zeker 30 nuttig. Hoogstens 20 interessante zaken gemist. Niet echt spectaculair zo.


dinsdag, november 22, 2005

Het einde van Apple

Het is jammer dat de hele wereld deze blog niet leest, want ik heb vannacht een visioen gehad: het einde van Apple is nabij. Niet van het bedrijf ofzo, maar wel van de hype rond iPods en andere.

Hoe komt dat nu?

Wel: Apple maakt al langer software en gadgets die ofwel erg cool zijn ofwel hun tijd wat vooruit zijn, waardoor ze niet verkocht geraken. Zoals de Newton indertijd. Op een goeie dag bedachten ze de iPod, inclusief het idee om te stoppen met zagen en gewoon muziek betaalbaar te maken via het net.

De iPod was duur en daarom erg exclusief. Dat is een klassieke truc: door iets duur te maken, krijgt het automatisch een aura van "sjiek" en "kwaliteit". Een CD kostte vroeger het dubbel van een LP, waardoor die datzelfde aura kreeg. Een DVD heeft ook die stralenkrans. Of een Porsche.

In een tweede fase kan een bedrijf zijn marktaandeel vergroten door afgeslankte versies te kopen van dat dure, sjieke product. Bij Apple draaien ze een belangrijk deel van hun omzet errond én begint het ook af te stralen op hun andere produkten. Wie wil er vandaag géén leuke powerbook. Alleen Sony maakt laptops die vergelijkbaar leuk zijn, en Sony is des Duivels. Zie ook de Porsche Carrera.

De enige vijand van dit concept is als Steve Stevaert: gratis. Bij CD's was het bijvoorbeeld de CD-R die ons deed inzien dat een CD helemaal die meerprijs niet waard hoefde te zijn.

Vandaag zie je overal reclame voor gratis iPod Nano's: gratis bij een telefoonabonnement, bij een Volkswagen Fox, of hier, of hier, of ... Bedrijven en bedrijfjes die proberen de uitstraling van de iPod op zichzelf te laten afstralen. Dodelijk.

Nog even en je bent al blij dat je geen iPod moet aannemen. Als Apple niet ingrijpt, zal de psychologische waarde van zo een ding (het blijft toch wel een van de beste mp3 spelers) heel snel kelderen.

En als er daarnaast te veel gewone mensen iBooks beginnen kopen, hoe kan een gemiddeld graficus zich dan nog onderscheiden van de massa? De tijd van de rolkraagtruienzwartbrilmontuur is immers voorbij...

De trendwatcher in mij voorspelt hierbij officieel het begin van het einde voor de Apple revival. Spijtig.

[noot: toevallig begint Kerygma vandaag over iets gelijkaardigs]


Kopieer eens een CD

Ik zit al jaren te sakkeren dat al dat gedoe rond het downloaden van CD's onzin is, omdat
  • mensen die een bepaalde CD downloaden, helemaal geen automatische kopers zijn,
  • mensen die CD's downloaden net mensen zijn die méér CD's kopen
  • de CD-verkoop mindert omdat er simpelweg nauwelijks nog CD's gemaakt worden (behalve verzamel-CD's, en CD's te gelegenheid van films of TV-programma's
  • het zwaartepunt van de CD-verkoop in de "geschenken"context te vinden is, en dat mensen dat geld toch blijven uitgeven aan echte schijfjes
Maar eigenlijk is dat ook maar natte vingerwerk. Eigenlijk zou men dit soort stellingen moeten onderzoeken, eerder dan ze zomaar te poneren. Deze mensen hebben dat gedaan, en komen tot erg logische conclusies.

Namelijk dat het copiëren van CD's de verkoop bevordert van 75% van de artiesten (de kleinere) en benadeelt van de 25% grotere. Natuurlijk maken platenfirma's het meeste winst op die grotere, zodat je kan zeggen dat downloaden eerder goed is voor de artiesten en eerder slecht voor de platenfirma's.

Geestig is natuurlijk dat dezelfde firma's in hun reactie op het "Frozen" incident - waar copyright eens in hun nadeel werkt -plots de vermoorde onschuld uithangen en claimen dat
"Heymans, die namens het Ifpi de meeste platenfirma's vertegenwoordigt, [...] vindt de strafmaat ,,overproportioneel'': ,,De muziekindustrie heeft veel last van piraterij, en wordt op die manier vaak geconfronteerd met auteursrecht. [...] Wel, op die manier vind ik deze straf veel te zwaar. [...] De platenfirma's hebben toch te goeder trouw gehandeld?"[DS Online] Dat ze daar maar eens aan denken als ze de volgende keer een grootvader proberen te ruineren?

De échte slimmeriken zijn gasten als 50 cent/G Unit, die sneller CD's uitbrengen dan iemand ze kan copieren. Via Amazon vind ik er 174 terug op 8 jaar tijd (dubbels inbegrepen).


zondag, november 20, 2005

Statistiek

Statistiekjes en getallen zijn altijd leuk. Bij http://statbel.fgov.be procuderen ze die beroepshalve elke dag weer.

Vandaag leren we hoe onze bevolking verdeeld is volgens beroepscategoriën.
En de winnaar is... "Bedienden openbare diensten", met 168.836 [een overtal aan vrouwen], maar niet getreurd, "Bedienden administratief werk en redactie (privé)" volgt op vier met 148.281. Het lijstje stopt met 8103 slachters op honderd.

Alle vooroordelen blijken alweer waar: "Kinderoppassters en helpsters in het huishouden" heeft 53.284 vrouwen en 627 mannen. En "Metselaars en vloerenleggers" omvatten 117 mannen en 51.197 vrouwen.

[lap, terwijl ik dit schrijf, zie ik dat Peter Van Peteghem op tv is met zijn hoogbegaafde kinderen]

Leuk is het lijstje met "Geleverde hoeveelheden van enkele industriële producten (2000-2004)". 30.000 ton pralines per jaar bijvoorbeeld.

[lap, in hetzelfde programma neemt een meisje een IQ test af, en ze maakt de meest hatelijke taalfout: "je het puzzeltje te maken die hierin zit"; mijn schoen mist de tv op een halve meter]

Of dat we in 2000 ongeveer 87 liter flessenwater kochten, en in 2004 al 100. Marketing werkt!

Hm. Nu ik het opschrijf, lijkt het plots een heel stuk minder interessant. Het is vermoedelijk als gelegenheidshumor: je moest erbij zijn.


vrijdag, november 18, 2005

20 jaar geleden

Het is vandaag dag-op-dag 20 jaar geleden dat de eerste Calvin and Hobbes verscheen. Stond in de krant.


Mijn kapster wist het niet, maar ze herinnerde zich wel dat ze (of was het een klasgenote?) twintig jaar geleden door de leraar Wiskunde met het hoofd in de vuilbak gestoken was. Tijden veranderen dan toch.

Leuke mensen trouwens, kappers en kapsters. Misschien omdat ze zo gelukkig zijn? Ik zou er vaker moeten geraken.


donderdag, november 17, 2005

Ulrik Geniets

Indentijd hebben we een aantal zeer mooie herinneringen mogen opdoen rond de Abdij van Averbode.

Dan is het triestig te horen dat mijn halve naamgenoot er de brui aan geeft. Spijtig.

Hun site is zo blits dat ze niet zo snel geactualiseerd geraakt.


Zwart

Het is altijd leuk om even met eigen reflexerige vooroordelen geconfronteerd te worden:

Op de trein. Ik zit naast een zwarte kerel die aan het doezelen is. De coupé zit redelijk vol. Even later zie ik een andere zwarte man binnenlopen, rondkijkend alsof hij iemand zoekt.

Waarop ik spontaan recht spring om mijn plaats vrij te geven. Ha ja, want al die mannen kennen elkaar allemaal! :-*

Niet dus. Het zal mij leren.


woensdag, november 16, 2005

Alweer een testje

Blijft leuk. 25 vraagjes om te achterhalen welk Lost-personnage je bent.

Uiteraard ben ik weer een vrouw. Of eerder een drugsverslaafde ?

Blijkbaar had ik niet mogen aanklikken dat ik "minstens één geheim heb dat ik aan niemand vertel". Zeer geheimzinnig.

Verbazingwekkend genoeg komt het idiote testje wel bij mijn meer favoriete characters terecht...

Charlie
You scored 62% kindness, 39% courage, 68% seedy past, and 89% secretiveness!

"Hmm.
I have this dream. I'm driving a bus. And my teeth start falling out.
My mum is in the back. Eating biscuits. Everything smells of bacon.
It's weird. 'Course then I wake up screaming."


You are Charlie. More specifically, you are Charlie when he was still
dealing with his heroin addiction. You're a kind person, but your seedy
past and intense secretiveness are hurting you. You're not one of the
bravest guys on the island, but you will defend what is closest to you
without fail. You'll be okay in the end because let's not forget,
you're a bloody rock god!
Your polar opposite is: Michael.
You are similar to: Claire and Kate.
My test tracked 4 variables How you compared to other people your age and gender:
free online datingfree online dating
You scored higher than 52% on kindness
free online datingfree online dating
You scored higher than 29% on courage
free online datingfree online dating
You scored higher than 96% on seedy past
free online datingfree online dating
You scored higher than 99% on secretiveness
Link: The Which Lost Character Are You Test written by ack_attack on Ok Cupid, home of the 32-Type Dating Test

Vergeten waar ik het heb gehaald.


Trein

Woensdagavond overvolle trein. Vocht, geur en lijven.

Na twintig minuten tot alweer een Diep Inzicht gekomen: vrouwen zijn toch wel mooier dan mannen.

Behalve als ze een plank zijn, natuurlijk.


Het moest er van komen.

Zoals die tekening van Kamagurka, waar de ene gevangene aan de andere vraagt: "hoe is het?". Druk. Druk. Druk.

Vooral omdat ik de afgelopen tijd vooral werk gestoken heb in een bijdrage aan Edublogs. Eéntje waarvan ik niet goed weet of het wel verstandig is om ze te posten.

Hij is een beetje lang om hier helemaal te herhalen, vandaar: Veranderend onderwijs. Gelukkig is onderwijs voor de meeste mensen een gebruiksvoorwerp?


zondag, november 13, 2005

Venten

Ik heb zo van die dagen waarop ik de indruk heb dat mensen per thema naar buiten komen. Vandaag, heerlijk kuierdagje, wat er zo een. Enkel Chiro te zien, en ouwe venten.

Tegen mannen heb ik niks, ik pleeg er vaak zelf een te zijn, maar van venten krijg ik het. In het Engels is een vent
a hole for the escape of gas or air.
In het Nederlands een gesneden ezel, maar het eerste is dichter bij de werkelijkheid. Je komt ze wel vaker tegen; mannen met een blik alsof ze in weken niet meer gelucht zijn. De navel als begin en eindpunt van het universum. En steevast aan de arm een véél te vriendelijk uitziend dametje dat met een permanent sussende blik de wereld a priori tracht gerust te stellen. Om het eeuwige eigen gelijk van hun man te vergoelijken. En zeggen dat er zoveel goeie kerels zijn zonder vrouw (en omgekeerd).

Hoewel het een leuke, soms wat doorzichtige, krant is, vind ik de kerels van De Morgen af en toe ook wel stevige venten. Jammer, want Walter Pauli is vaak wel ok, vind ik.

In het verkeer zie ik ze niet. Daar wordt je - vooral als je een buggy/kinderkoets bij hebt - nog altijd consequent van het zebrapad geramd door vrouwelijke bestuurders. Mannen stoppen steeds galant. Leen desnoods ergens een koets, maar je moet het echt eens uitproberen.


zaterdag, november 12, 2005

Brandende auto in Leuven

Het moest er van komen. De onlusten verspreiden zich tot in de provincie. Vannacht brandde ook in Leuven de eerste auto uit.


Bomaanslag

Bij het laatste bomalarm reed onze trein net het station van Leuven uit, toen men het treinverkeer helemaal lam legde. Er stond namelijk ergens een doos met opschrift "bom 2", achtergelaten door een groepje Herentse scouts.

Omdat de Overheid uiteraard de zoektocht naar de andere bommen (1 tot 5) ongetwijfeld in de doofpot heeft gestoken, zijn we maar zelf op zoek gegaan. En kijk, de Chiro van de Blauwput was ons tijdens hun papierslag voor en betrapte de terroristen op heterdaad [klik].

Vreemd, terwijl ik dit intik, applaudisseren er op de buis mensen voor geld. Dus niet voor iemand die geld wint, maar voor het geld zelf. Alles bestaat.


vrijdag, november 11, 2005

Koop eens een CD (bis)

Het is alweer gedaan. Sony stopt met het verbergen van hun kopieerbeveiliging.

Toch wel nuttig, het internet. Op één week tijd gaat het verhaal van 'ontdekking' van de verborgen beveiliging, tot het afsluiten van het verhaal.

En het is toch een miserie: vandaag waren we een plaatje aan het samenstellen voor de Nieuwe Beebie. Platenmaatschappijen verdienen daar flink geld aan, want een mens koopt al gauw eens een CD van een onbekend=onbemind muziekje op een gelegenheidsplaatje. Helaas, twee van de liedjes die er absoluut op moeten, krijgen we niet goed overgezet. Einde van de gelegenheidsmuziek.

Lap. Terwijl ik dit intik, zit er op teevee een tandarts zijn patiënte (met schrik voor de tandarts) te hypnotiseren. Alles bestaat!


Koop eens een CD (bis)

Het is alweer gedaan. Sony stopt met het verbergen van hun kopieerbeveiliging.

Toch wel nuttig, het internet. Op één week tijd gaat het verhaal van 'ontdekking' van de verborgen beveiliging, tot het afsluiten van het verhaal.


donderdag, november 10, 2005

Koop eens een CD

Sony is tegenwoordig kop van jut wanneer het gaat over DRM. En toch wel een beetje terecht.

Je krijgt nog net de toestemming om de CD te beluisteren met een CD speler, en zodra je haar in je computer steekt dan barst de hel los. Bij de Electronic Frontier Foundation hebben ze de EULA eens nagelezen. En het loont de moeite (via boingboing.net)!

Zonder de hele opsomming opnieuw te geven, toch enkele meer "hilarische" stukjes:
  • Als je computer door hun software naar de knoppen gaat, geen paniek. Sony betaalt je (maximaal) vijf hele dollars terug: "IN ANY CASE, THE ENTIRE LIABILITY OF THE SONY BMG PARTIES, COLLECTIVELY, UNDER THE PROVISIONS OF THIS EULA SHALL BE LIMITED TO FIVE US DOLLARS (US $5.00)."
  • Updates moet je installeren of je mag niet meer luisteren: "[Sony] may from time to time provide you with updates [...] in a manner that the SONY BMG PARTIES deem to be appropriate. [...] In the event that you fail to install an update, the SONY BMG PARTIES reserve the right to terminate [...] your rights to use the LICENSED MATERIALS, immediately, without additional notice to you."

En nog meer plezierige ideetjes. Het ultieme doel is natuurlijk om CD's te slijten zonder dat de koper het recht heeft om deze te beluisteren. Dan heb je bovendien geen gedoe meer met al die artiesten.


woensdag, november 09, 2005

Alsjeblieft, toeoe, plieees !!

Wondere wereld. Een mens luistert eens een dag niet naar het nieuws en dan gebeurt er vanalles.

Of toch niet, en het lijkt wel alsof we dat spijtig moeten vinden. Want bij het doornemen van media als deze, deze, deze, deze, deze, deze, deze, deze, deze en vele andere krijg je toch de indruk dat we graag zouden willen dat er hier nu eindelijk relletjes beginnen. Gisteren hoorde ik op radio 1 een arme reporter die uit armoede samen met Freddy Willockx naar één uitgebrande auto ging kijken. En daarmee een heel item vullen. Toen vond ik dat nog geestig.

Mooi vind ik het als mensen dan de moeite doen om tegengas te geven, niet om zichzelf/de migranten/de wereld te verdedigen, maar hun geliefde stad.

Maar het houd ons toch wel af van het belangrijkere nieuws. Zoals dat commander Sulu het niet erg vond van die strakke pakjes, bijvoorbeeld.


dinsdag, november 08, 2005

Anekdote

Op hetzelfde feestje.

Alle kinderen hadden één speeltje meegenomen, kwestie van wat kritische speelmassa te creëren. We komen dus binnen met onze - eerder breekbare - zingende boot, waarop de moeder van ons 3 jarig meisje vrolijk uitroept: "allez meiske, gooi de boot maar in de groep".

'Overdrachtelijke zin' is iets wat men helaas pas op latere leeftijd leert ...

Doet me denken aan de famous last words van die kerel die tegen zijn robot iets zegt in de stijl van "You are nagging so much that I have a headache, so knock it off!"

Het zal ons leren.


maandag, november 07, 2005

Feesten

Je bent er voor of je bent er niet voor. Vorige zaterdag zijn we naar een feestje getogen om het feit te vieren dat Ine en Johan na 10 jaar nog steeds dikke mik zijn.



Een feest in oud-vlaamse stijl, zoals het hoort: rond de middag de voeten onder de tafel schuiven en pas 's avonds ermee ophouden. Nadat mijn honger gestild was met de broodjes blijkt natuurlijk dat dit pas hapjes vooraf waren. Enzovoort.

Ondertussen een wervelwind van spelende kinderen, taterende nonkels en tantes. Enzovoort, bis.

Het is jammer dat mensen tegenwoordig niet de tijd nemen om wat vaker deze feesten te houden.

Om foto's te trekken zonder SLR, is zulke gebeurtenis volledig ongeschikt. Alles en iedereen beweegt véél te snel. En de afstanden en schaduwen zijn te lang voor het flitsje van een compacte camera. Maar misschien zijn zulke foto's net gepast?



Er is ook nog een mooie van een meisje waarvan ik houd.


vrijdag, november 04, 2005

Scouts en bommenleggers

Vele jaren geleden installeerde onze overbuurman zo een zilver blinkend draaiend ding op zijn schouw. Toen hij de eerste keer zijn open haard gebruikte, spiegelden de vlammetjes er zich vrolijk in. Een beetje alsof ze uit de schouw kwamen.

Een overijverige (gemene?) buur belde snel en anoniem de brandweer, in de overtuiging dat het om een schouwbrand ging. Toe-taa toe-taa, enfin ze zagen snel dat er niks was. Nog geen week later, valt er bij de overbuur een rekening in de bus. Vanwege het ten onrechte laten uitrukken van de brandweer.

Wel, dat vond ik onrechtvaardig toen. We hebben hem gesteund om het niet te betalen. Straks zou er anders niemand nog de brandweermannen durven bellen, voordat de vlammen uit het dak slaan. En dat hebben ze aanvaard.

Met de KSA hebben we, jong en knapperig destijds, vaak Stratego-achtige spelletjes gespeeld. Met generaals, spionnen en ... bommen. Wat zou er gebeurd zijn als we toen één van onze bommen, op weg naar huis, vergaten in een station? Of als we het spelletje in de stad zouden spelen. Met voor elke bom een passende doos? En dan iemand de rijkswacht belde.

Het is me overdreven om spelende kinderen daarvoor financieel aansprakelijk te stellen.

Maar voor hetzelfde geld was die "BOM 2" natuurlijk echt een domme grap (zouden ze ook gezocht hebben naar "BOM 1" en die kosten ook gefactureerd hebben ?). Dat volgt niet duidelijk uit de berichtgeving. In dat geval ben ik de melige idioot.

Dit is wat de scouts er zelf over zeggen. Een beetje vis-noch-vlees, als je het mij vraagt.


Vrijdag

Rare week. Geen vakantie en toch helemaal relaxed. En allemaal rare dingen die gebeuren. En altijd met een happy ending.

Enkele hiervan los uit de pols:
  1. Microsoft maakt van de grond af haar eigen Linux, of hoe moeten we dat anders interpreteren?

  2. Sony installeert vieze malware als je gewoon een CD probeert te beluisteren. Elk nadeel hep sijn foorteel, zo blijkt, want je kan er meteen je Warcraft cheats mee beschermen.

  3. Een groepje scouts laat een doos achter in het station met het woord BOM er op en mag meteen betalen voor de ontmijning. Hoewel ik de details niet ken, vind ik dat toch wat overdreven. Anderen dan weer niet.

  4. Een Amerikaanse blogger/radiomaker/podcaster maakt zowat het interview van onze dromen: de moeder van Bill Waterson! Niet dat ie nooit andere interviews heeft gegeven, maar toch...

  5. En de Dixie Chicks komen vermoedelijk hierom nog altijd niet naar Leuven.

  6. Een leuke foto om af te sluiten.


donderdag, november 03, 2005

Korte blogposts

Korte blogposts zijn altijd erg lui. Zoals deze.

Sommige mensen daarintegen hebben gelukkig wel tijd teveel (zut, weeral een tv-link, maar wel een goeie). Via DS zodat het eigenlijk op furl thuis hoort.

Maar het kan toch niet altijd over de Ikea gaan...
Ikea !
(hierboven zou een foto moeten staan)


woensdag, november 02, 2005

Allerzielen

Brrr. Veertien wafels was misschien toch wat veel.


(maar elke reputatie heeft zijn prijs)


dinsdag, november 01, 2005

Ophokplicht

Benieuwd om te zien of onze buurman zijn kip moet binnenhouden eens gaan kijken of we in gevoelig gebied liggen. Dat kan via www.favv.be, een site die tot voor het weekend plat lag vanwege te weinig bandbreedte. Zo fel zelfs dat men de ophokplicht tot gisteren heeft uitgesteld.

Onzin, blijkt. De jpeg van Kessel-Lo blijkt maar liefst 10Mb groot te zijn en geeft nergens blijk van uitleg/legende/... Met zulke onnodig grote bestanden kan ik ook mijn kleine server plat krijgen.

Ik heb niet de moeite gedaan om de kaart van Kessel-Lo eens als gif of png te bewaren, maar vermoedelijk kan het toch een stuk kleiner.

Voor wie wil weten waar de kip van pol vannacht moet slapen: we zitten op de rand.



[ik hoor hier op tv net dat een kerel beweert dat men 3 miljoen hits heeft gekregen op een halve dag; afhankelijk van wat ze een 'hit' noemen, lijkt me dat erg sterk gedaan]